Du är väl ledig eller har du glömt hur man gör?

Dorotea Pettersson

Publicerades: 23 december, 2015

Imorgon är det julafton. Här hos mig är allt klart för ett mysigt firande tillsammans med min familj. Ja, allt utom maten för den lagar jag inte förrän imorgon.

När jag surfar in på sociala medier nu under förmiddagen så här dagen före ledigheten så ser jag att många jobbar. Kanske sitter ni och städar ordning så att ni kan komma till ett kontor i ordning efter jul- och nyår eller så planerar ni vad ni ska göra när ni kommer tillbaka.

Eller är det kanske så att vi som är småföretagare faktiskt aldrig tar ledigt? Vi jobbar när vi känner för det för att vi älskar det vi gör. Vi har inga bestämda arbetstider utan kör på när det passar oss. Jag hoppas att det är anledningen i alla fall och inte att det är för att du hamnat i en snurr där du jobbar hela tiden för att du glömt bort hur man gör för att sakta ner. Att det inte är för att du lurar dig själv att du älskar det du gör så mycket att du inte behöver vara ledig. För vet du, vi behöver alla vara lediga. Vi behöver alla ta det lugnt ibland. Vi behöver släppa taget och veta att företaget inte faller samman för att vi stänger locket på datorn och stänger av telefonen. Ingen kan behöva oss så mycket att vi inte kan vara lediga när vi känner att vi behöver det.

Så ställ nu ordning sakerna på din arbetsplats, skriv eventuellt upp de tre saker du vet att du behöver göra det första du gör när ledigheten är slut och stäng sedan av datorn. Ta julledigt och njut av det. Det har jag gjort.

Jag och THE 5 AM ACADEMY by dorro önskar dig en riktigt God Jul!