Syftet med att planera

Dorotea Pettersson

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 24 maj, 2016

Varför ska man egentligen planera? Kan man inte bara göra det som behöver göras när man känner för att göra det eller när det finns tid för det?

Jo, det går bra men det som är risken med det är att en stress skapas som är svår att definiera. Är du stressad för att du har mycket att göra eller för att du inte vet vad du ska göra. Det är svårt att veta vad som är orsaken till tidsbrist eller stress om du inte har någon form av planering, som helst är nedskriven.

Syftet med att planera är inte att fylla kalendern med så mycket som det bara går och inte ha tid över för att vara flexibel. Det är snarare tvärtom. Syftet med planeringen är att se till att det finns tid för ”lek” och flexibilitet. Genom att planera får du en översikt över din verklighet och det ger dig också möjligheten att justera. Är kalendern för full blir det enklare för dig att göra något åt det medan om du håller allt i huvudet blir det svårt att avgöra vad som är vad och till och med om det är på riktigt.

Jag slår ett slag och ännu ett för planeringen. Hur din planering ser ut det väljer du själv men se till att skapa dig en planering som innehåller det du önskar göra i ditt liv. Finns inte dina drömmar och mål i kalendern då är det dags att tänka om.

Idag har jag haft ett litet bloggevent på mitt företags blogg. Om du kikar in där har du möjlighet att vara med i en utlottning av min bok Tid för te och valfritt te från Johan & Nyströms. Utlottningen pågår till fredag den 27 maj klockan 12:00.