<![CDATA[]]>

Anders Andersson: ”Stefan Löfven sitter i en rävsax”

Redaktionen

Publicerades: 15 september, 2014

Efter valdramatiken sitter nye statsministern Stefan Löfven (S) i en rävsax för hur han ska hantera Sverigedemokraterna och skapa en stabil regering, skriver Driva Egets Anders Andersson i ett blogginlägg.

”Jag vägrar att tro att 12,9 procent av svenska folket har den invandrarfientliga inställning som Sverigedemokraterna står för. Det handlar om missnöje med etablissemanget. Många har inte röstat för Sverigedemokraterna utan mot övriga partier”, skriver Driva Egets grundare i ett blogginlägg efter den dramatiska valnatten.

Han menar att situationen sätter nye statsministern Stefan Löfven i en rävsax på två sätt:

  • Lägger han en budget tillsammans med vänsterpartiet riskerar han att bli fälld av Sverigedemokraterna och de fyra borgerliga partierna. Men att  få stöd av centern och folkpartiet kan bli minst lika problematiskt.
  • Om han helt nonchalerar 780 000 svenskar som röstat på Sverigedemokraterna finns det risk att Jimmie Åkesson martyrgloria växer och partiet får ännu fler anhängare.

”Då gäller det för politikerna att tänka i nya banor i ett val där alla utom Sverigedemokraterna är förlorare”, skriver Anders Andersson i blogginlägget här.