<![CDATA[Gustav Fridolin Foto: Johan Schiff]]>

Rekordmånga har gjort rutavdrag

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 20 oktober, 2015

Rekordmånga svenskar har gjort avdrag för hushållsnära tjänster, ökningen ska hittills i år ligga på 9 procent jämfört med 2014. Förra veckan öppnade Miljöpartiet för blocköverskridande förhandlingar kring RUT.

Serviceföretaget Hemfrid, hänvisar till statistik från Skatteverket och menar att det under året har fram till och med september gjordes avdrag för 2,4 miljarder vilket är en ökning med 9 procent jämfört med 2014.

Förra veckan öppnade Gustav Fridolin för att Miljöpartiet kan tänka sig att förhandla kring RUT.

– Vi måste klara av att förändra strukturerna på svensk arbetsmarknad så att det blir lättare att komma in. Jag är ingen anhängare av ett sjätte jobbskatteavdrag, men analysen att vi behöver fler förstajobb, att vi behöver fler vägar in på arbetsmarknaden, den delar jag helt. Vi måste titta på andra sätt att uppnå det som RUT faktiskt bidragit med, det är bara att erkänna att det har öppnat fler vägar in på arbetsmarknaden, sa Gustav Fridolin då till Dagens Nyheter.

Gustav Fridolin säger att förhandlingarna mellan blocken måste öka efter att decemberöverenskommelsen har fallit och att han vill se en politik med fler nyanser.