<![CDATA[]]>

Så hjälper småföretagare till i Musikhjälpen

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 18 december, 2015

Årets omgång av Musikhjälpen i Sveriges radio P3 är i full gång och i år är temat ”Ingen ska behöva fly undan klimatet”.  Två småföretagare som är med och bidrar är Karin Lorin med sitt vedugnsbageri Boställets och Amanda Hajney med sitt företag Buddyboy.

Boställets vedugnsbageri är byggt i en gammal renoverad ladugård två mil utanför Linköping. Här bor Karin Lorin och hennes man på ett ”fritidsjordbruk”. Marken är utarrenderad till Karins bror.

– Jag startade bageriet för fyra år sedan. Först tänkte jag bara att det skulle vara ett ”hål i väggen” men fick rådet att ”folk vill kunna fika när de åker ut på landet”. Vi säljer även bröd till matvaruaffärer i trakten men mest här på gårdsbageriet. Men vi lever mycket på att folk kommer hit och äter lunch.

I år är Karin med och bidrar till Musikhjälpen.

– Vi har tänkt på det i flera år. I år är de ju i Linköping och sänder så nu kände vi att vi måste vi ta tag i det. Vi skänker 20 procent av all försäljning av matbröd som vi säljer under denna vecka.

En annan småföretagare som är med och bidrar är Amanda Hajney som har företaget Buddy Boy Productions. Amanda sysslar främst med medieproduktion. Hon har en enskild firma men företaget erbjuder helhetslösningar och därför tar hon in externa frilansare när hon behöver hjälp i sina uppdrag.

– Min för- och nackdel är att jag inte har någon spetskompetens utan är istället bra på ganska mycket. Jag gör allt jag tycker är kul inom medieproduktion och event, men tar även uppdrag som skådis, sångerska och konferencier.

Nu har hon precis öppnat webbshoppen Buddy Buy och i och med den auktionerar hon ut en poster på Tradera, pengarna ska gå till Musikhjälpen.

– Jag var med i Musikhjälpen för två år sedan också och auktionerade då ut en reklamfilm men i år är det en poster från webbshoppen.  Jag tycker man ska vara med om man kan hjälpa till. Sedan blir det ju även lite PR för företaget, det ska man inte hymla med.