<![CDATA[]]>

8 tips – vässa ditt företag under ledigheten

Redaktionen

Publicerades: 27 december, 2016

Passa på att julstäda ditt företag. Resultatet kan bli både mer pengar, fler kunder och en gladare företagare. Här är åtta enkla sätt.

1. Städa upp din närvaro på nätet
Allt fler av dina kunder hittar produkter och tjänster genom att söka på Google. Så se till att det är lätt för dina kunder att hitta dig på nätet.

2. Se över dina utgifter
Kanske har du kostnader som du aldrig tänkt på att ifrågasätta. Ofta är det lättare att öka vinsten genom att skära ner på dessa, än att öka intäkterna och på så sätt förbättra resultatet.

Några exempel på kostnader som kan gå att skära ner på genom att hitta billigare alternativ är att:

 • Byta försäkringsbolag
 • Byta teleoperatör
 • Byta elbolag
 • Sänka lånekostnaden

Läs här hur du sänker dessa kostnader.

Läs här 3 tips för att öka din vinst.

3. Vässa din kommunikation
Från din hemsida till dina visitkort – allt är ett fönster till ditt företag. Det gäller därför att dessa utstrålar vad du vill att ditt företag står för.

4. Rensa din dator
Med en snabbare dator kommer alla dina arbetsuppgifter där du använder den gå snabbare – så passa på att göra en rejäl städning av den.

 • Rensa bort mail du inte behöver. Sortera de du vill ha kvar i mappar med tydliga namn.
 • Snabba upp datorn genom att rensa bort onödiga program och se till så att så få som möjligt startas när du kör igång den.

5. Gör dig av med dina surdegar
Säkert har du gamla surdegar som du ständigt skjuter till morgondagen. Dessa tar energi, så gör dig av med dem en gång för alla.

 • Skriv ner allt du vill klara av på ett papper, uppskatta hur lång tid varje uppgift tar och avsätt tillräckligt med tid för dem en eftermiddag eller heldag.
 • Har du frågor som du inte hunnit reda ut så passa på nu. Gäller det företagande så testa att hitta svaret här på driva-eget.se genom att använda vår sökfunktionalitet.

Gör mindre –  och bli bättre

Läs om Patrik som lyckas arbeta 14 timmar i veckan

Läs här fler expertråd om hur du blir dubbelt så effektiv.

Läs om företaget som nu bara jobbar 15 timmar i veckan – men tjänar lika mycket.

6. Slipa säljet inför 2017
Passa på att slipa på säljargumenten och lägga en plan för hur du ska sälja dina produkter och tjänster under 2017. På så sätt kan du öka lönsamheten och fånga dina drömkunder.

7. Fixa till dig själv
Du är ditt företag och ditt företag är du – framförallt som småföretagare. Därför gäller det att du utstrålar vad du vill att företaget ska signalera.
– Det du har på dig skickar ut signaler till andra om vem du är. Det sätter automatiskt igång tankar och känslor hos andra som genast bildar sig en uppfattning om dig utifrån dina kläder, säger säljcoachen och författaren Ulla-Lisa Thordén.

Klä dig rätt och gör bättre affärer – Här är Ulla-Lisa Thordéns bästa tips!

8. Ta tag i din ekonomi
Har du inte full grepp om företagets ekonomi så passa på att skaffa dig det nu.

 • Skaffa en pärm där du kan sätta in alla dina kvitton direkt du betalat något.
 • Skaffa ett betalkort som du bara använder till företagets kostnader.
 • Se till att du läst och tagit ställning till alla våra årsskiftesråd – råd för att sänka skatten innan nyår, vid deklarationen är det ofta för sent. Du hittar dem här.