<![CDATA[Från vänster: David Gabor, Vendela Lilliestråle, Simon Lidén, Camilla Lundin och Oscar Hentschel. Foto: Kate Gabor]]>

De har skapat ett Tinder för entreprenörskap

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 14 juli, 2015

Utan kontaktnät kan det vara svårt för företag och investerare att hitta varandra. Det problemet har ett gäng unga entreprenörer tagit fasta på och skapat en ”dejting”-app för entreprenörer.

Svårigheter kan leda till uppfinningar och nya lösningar. Så var det för Camilla Lundin och hennes studiekamrater på Handelshögskolan i Stockholm. Efter att de sökt kapital till ett projekt kände de att processen var ineffektiv och krånglig. De beslutade sig därför för att skapa en enkel plattform för investerare och entreprenörer att mötas på.

– Vi ville göra det möjligt att lätt skapa en match mellan startups och investerare. En app som fungerar som nätdejting men istället skulle gynna entreprenörskap, säger Camilla Lundin.

Camilla Lundin Foto: Kate Gabor

Camilla Lundin Foto: Kate Gabor

Efter några månaders arbete tillsammans med utvecklare David Gabor lanserade de i våras en betaversion av appen som ska fungera som ett Tinder för startups.

– Investerare kan genom appen snabbt bläddra genom profiler för olika startups.  Men vem som helst kommer kunna gå in för att gilla roliga affärsidéer.

Appens namn Angelr är inspirerat från ängelinvesterare. Än så länge har runt 40 startups och 20 investerare lagt upp en profil.

– Vi försöker göra förloppet mer tidseffektivt. Det ska vara lätt för företag att visa sin idé för fler och rätt investerare.

Just nu utvecklar de produkten ytterligare för att kunna släppa en skarp version efter sommaren.

– Tanken är att först satsa på den svenska marknaden och sedan gå vidare till andra startupcluster i Europa.