Hans apptest blev vinnaridé

Gustaf Brickman

Publicerades: 22 november, 2012

När Axel Nordenström producerat en app behövde han hitta ett system för att testa den. När han inte hittade något startade han ett testföretag med en unik affärsidé. Den blev vinnande idé på Start-Up Stockholms galakväll.

Klicka på pilen i bilden och se honom berätta om idén i Driva Eget Play.

Konkurrensen var stenhård bland de fem finalisterna i tävlingen. Från början fanns 77 nominerade. Juryn med Driva Egets Anders Andersson och rådgivarna Janne Jansson, Monica Berg och Patrik Lindström skulle i Konserthuset i går utse en vinnare bland dessa fem:

  • Axel Nordenström – “The Beta Family”. Testningstjänst för mobila applikationer.
  • Mattias Manitski – ”For Love”. Premiumkoncept för kondomer.
  • Lena Hammargren”Stories to go”. Litteratur i ny förpackning.
  • Therese Karter – ”BON’SHO”. Multifunktionellt plagg för småbarnsföräldrar och deras barn
  • Jeanette Eriksson. Hopvikbar hätta som skyddar frisyren mot vind och regn.

– Alla idéerna var strålande på olika sätt och det var oerhört svårt att välja ut en. Men till slut fastnade vi för app-iden, som hade en välgenomtänkt idé i tiden, säger Anders Andersson.

Publiken levde i spänning ända til slut när förstaprismotiveringen lästes upp:

”Vinnaridén är en affärsidé som skapar trygghet och tillfredsställelse hos användarna. Marknaden är stor, växande och global. Vinnaren utvecklade affärsidén när han själv var i målgruppen. Vinnare är Axel Nordenström.”

Axel jublade över förstapriset, en resa för 10 000 kr, för sin idé om att erbjuda testning av appar. Idén kom han på när han insåg att han behövde hjälp med att testa sina egna appar.

– Då började vi utveckla ett sätt att testa apparna, och ganska snart började andra vilja använda vår tjänst. Folk får gärna försöka kopiera vår idé, men vi kommer se till att alltid vara bäst och ligga i framkant, säger han i intervjun i Driva Eget PLay. 

Prispengarna kommer att gå till en inspirerande resa:

– De använder jag för en resa till en mässa om appar i Barcelona, sa han och viftade med blomsterbukett och diplom.

På bilden får vinnaren Axel Nordenström applåder av sina medtävlare.