<![CDATA[]]>

Nummerupplysningens ägare uttalar sig om verksamheten

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 10 november, 2015

Varningslistade Nummerupplysningen har under två år bluffat småföretagare på nästan 40 miljoner kronor. I ATL uttalar sig nu mannen bakom företaget, Henry Delone, om sitt bolag i Tallin.

Driva Eget bevakar ständigt blufföretaget Nummerupplysningen vars utskick drabbar tusentals företagare. Företaget skickar ut blanketter med felaktigt ifyllda uppgifter som kan misstolkas komma från en myndighet, och det är lätt hänt att rätta dem och skicka in blanketten.

Man krävs då på 5 895 kronor om året i två år. Många småföretagare har hört av sig till Driva Eget och känt sig både lurade och förtvivlade över att i all hast råkat skriva på.

Nu har affärstidningen ATL har gjort en intervju med verksamhetens ägare Henry Delone på plats i Tallin.

Henry Delone flyttade från Stockholm till Tallin 2010 och lanserade Nummerupplysningen i maj samma år. ATL har granskat det estländska bolagets senaste årsredovisning från 2013 och 2012 och sett att det fakturerat nästan 40 miljoner kronor under den tiden.

Men enligt Henry Delone säljer han en seriös nummerupplysningstjänst och är upprörd över hur Svensk Handel uppmanar företagare att polisanmäla hans bolag.

Både Driva Eget och Svensk Handel upplyser företagare hur man ska gå till väga för att vägra betala fakturorna som bolaget skickar ut.
– Polisanmälningarna dök upp efter det att Svensk Handel började skriva att kunderna skulle göra det. Innan var det ingen som klagade, säger han till ATL.

Att de företagare som skrivit på anser att de blivit lurade har han ingen förståelse för.
– Vi riktar oss till företagare som bör veta att de ska läsa igenom det de skriver under. Är det någon som inte vill ha tjänsten brukar vi vara rätt medgörliga. Vi har gjort ett stort antal krediteringar när vi tyckt att det funnits skäl till det.

Läs mer:
Så agerar du mot Nummerupplysningen och Bolagsupplysningen