<![CDATA[]]>

Klyschan som gör dig till vinnare

Anders Andersson

Publicerades: 2 mars, 2014

Christer Olsson vill få dig som är småföretagare att bli en vinnare. Det låter som en klyscha, men han vet vad han talar om. Här är hans tre steg till framgång.

– Det är den som vill mest som vinner, säger han.

Han menar att det är du och din vilja som är den konkurrensfaktor som är den i särklass viktigast när du ska försöka ta marknadsandelar i ditt företag. Hans framgångsrecept har tre steg:

  1. Våga ha en dröm. Det kan gälla en affärsidé eller en vision om att nå en viss position eller omsättning vid en viss tidpunkt.
  2. Inse att du tror på din dröm. Det gäller att lära sig att även det som känns svårt går att förverkliga. Då har drömmen förvandlats till ett mål.
  3. Förverkliga sedan målet bit för bit.

Han menar att man ska räkna baklänges och bryta ned slutmålet i delmål för att nå dit:

– Om du har bestämt dig för att du om fem år ska befinna dig på en viss nivå i ditt företag så fundera över vad du behöver göra år fyra, tre, två och ett, och hur du ska jobba redan i morgon för att nå målet. Specificera vilka resurser du behöver skaffa dig.

Sådana saker berättar han med en sådan entusiasm och övertygelse att han utsetts till Sveriges bäste talare. Lyssna här på honom på Driva Eget-dagen i Stockholm.