<![CDATA[]]>

Här är 5 nya roliga affärsidéer att inspireras av

Ebba Arnborg

Publicerades: 23 januari, 2015

Inspireras av affärsidéerna som låter dig se när barnen borstat tänderna, söka jobb med en selfie och hyra ut din toalett.

 

_0HHLV_Skiplagged-2

Skiplagged – Knepet för billiga resor
Genvägen till de billigaste flygbiljetterna finns på sajten Skiplagged.com. Skriv in en sökning så hittar sajten biljetter som inkluderar ett byte på destinationen du egentligen vill till – som är billigare än om du bara skulle ha flugit dit.

Ska du till exempel resa från San Fransisco till Chicago kan en resa som fortsätter till New York men mellanlandar i Chicago vara billigare än en resa från San Fransisco till Chicago. Så länge du inte checkar in något bagage kan du knalla ut ur flygplatsen i Chicago.

Personen bakom sajten, 22-åriga New York-bon Aktarer Zaman, stäms nu av det amerikanska flygbolaget United Airlines och webbresebyrån Orbitz Aktarer Zaman för ”orättvis konkurrens”, skriver CNN.

Spana in här: skiplagged.com

Skärmavbild 2015-01-23 kl. 16.05.47

Airpnp – hyr en toalett
Du känner säkert till Airbnb, tjänsten där privatpersoner hyr ut sina bostäder. Nu lanseras efterföljaren Airpnp – där privatpersoner hyr ut sina toaletter.

I alla kontinenter – utom Antarktis – kan du plocka upp appen ur fickan när du blir nödig och snabbt se var närmaste toalett att hyra hemma hos en privatperson finns.

– Om du befinner dig på en gata i New York är du omgiven av hundratals toaletter som du inte kan använda, eftersom de finns i någons lägenhet, säger Airpnps grundare Travis Laurendine till New York Post.

Något airpnp planerar att råda bot på. Spana in här: airpnp.co

 

Wrapsemla-copy-600x300

Semmel-wrap – semla i farten
Nu finns en ny typ av semla som är utformad som en wrap i stället för ett klassisk bulle. Uppfinnare heter Mattias Ljungberg, konditor på Tössebageriet på Karlavägen 77.

I grunden är wrapsemlan precis som en vanlig klassisk semla. Skillnaden är att degen kavlas tunt och gräddas kort tid.

Semlan har snabbt blivit populär.
– Det är hundra gånger mer efterfrågan på semmelwrapen än vad jag räknat med. Vi har fått ta in extra personal för att hinna med, säger Mattias Ljungberg till Allt om Stockholm.

Skärmavbild 2015-01-23 kl. 16.04.45

Selfie-jobs – sök jobb med en selfie
SelfieJobs är jobbsökartjänsten som hämtar inspiration från datingvärlden, Tinder och Snapchat. I appen kan arbetssökande presentera sig med en kort video för att sedan börja “lika”/ansöka om jobb.

– Det skall vara enkelt, roligt och relevant att söka jobb med vår app. Vi tror att det här är vad som behövs för att förenkla jobbasökandet, säger Martin Tall VD och grundare av SelfieJobs.

Spana in här: selfiejobs.net

Skärmavbild 2015-01-23 kl. 16.05.07

Mother – se om barnen borstat tänderna
Vill du påminnas om du tagit dina mediciner, se om barnen borstat tänderna eller om någon öppnar din ytterdörr?

Lösningen är ”Mother”, en päronformad pryl framtagen av det franska företaget sen.se som håller koll på vad som händer i ditt hem.

Det sker genom rörelsesensorer som du fäster på saker i hemmet som rapporterar tillbaka händelser till ”Mother” som sedan skickar en notis till en app i din smartphone eller dator. Spana in här: sen.se/store/mother/

Läs också: Testa din affärsidé med 3 enkla frågor

Lista: Behöver du en affärsidé? Här är 29 heta trender att haka på

Läs också: 21 saker bara vi som driver eget förstår