<![CDATA[]]>

Erik Arpi blev Entrepreneur of the year

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 31 januari, 2014

När nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year avgjordes under torsdagskvällen stod slutligen Erik Arpi från Aktiebolaget Pictura som Sveriges främsta entreprenör.

Priset delades ut av prins Daniel inför drygt 800 gäster under en galakväll i Stockholms stadshus.

I finalen tävlade regionvinnarna om huvudpriset och tre kategoripriser. Huvudprisvinnaren Erik Arpi från Karlstad erbjuder hälsnings- och säsongskortsortiment till hela världen och är det dominerade kortförlaget i Skandinavien med en stadig omsättning på närmare 650 miljoner kronor.

Nu vill Aktiebolaget Pictura hitta nya distributionskanaler och fokusera på e-plattformar och därmed nå ut till ännu fler kunder och etablera sig i hela Europa.

Erik Arpi representerar Sverige vid värdsfinalen i Monte Carlo senare i vår.

Så här löd vinnarmotiveringen:
”Visionen var att erövra världen – och vår vinnare har nått långt. Entreprenörens företag verkar i tolv länder och har en exportandel på närmare 75 procent. Gratulationer och lyckönskningar har tagit årets vinnare till toppen och med stark glöd och aldrig sinande övertygelse fortsätter han sin resa framåt.”
 

Under kvällen delades även tre kategoripriser ut:

 • Årets kvinnliga stjärnskott: Barbara Bergström från Internationella Engelska Skolan i Sverige AB (IES).

  Barbara startade skolan 1993 och i dag är IES Sveriges största friskolegrupp på grundskolenivå, med 15 000 elever på 23 skolor – och ytterligare 65 000 på kö.

   

 • Årets manliga stjärnskott: Johan Hedberg från CLX Networks.

  Johan startade företaget tillsammans med fem vänner 2008. CLX Networks inriktar sig på mobilkommunikation och hjälper företag att kommunicera med sina kunder. ”Som vd har Johan varit starkt bidragande till att CLX Networks i dag verkar på en internationell marknad och på kort tid har nått en omsättning på drygt 430 miljoner kronor”, skriver tävlingsledningen.

   

 • Bästa internationella tillväxt: Anders Ström, grundare av Unibet plc.

  Huvudsponsorns SEB:s pris gick till Anders Ström som tidigt såg vilka möjligheter det fanns att sälja spel via internet. 1997 grundade han företaget Unibet som i dag har omkring 800 anställda och är värderat till mer än 7 miljarder kronor.
   

Bland de nominerade syntes en småföretagare, som kämpade mot de större bolagen: Mikael Bergström, från företaget SmartShake AB, nominerad som årets manliga stjärnskott: 

SE FLER BILDER! Du hittar fler bilder på vinnarna och de nominerade HÄR.