<![CDATA[]]>

Kom till finalen i David-mot-Goliat-priset idag!

Camilla Björkman

Publicerades: 9 oktober, 2012

Barnmat, plantor och säkerhet – det är tre vinnande idéer bakom årets David-mot-Goliat-finalister. Kom och se finalen idag på mässan Eget Företag, kl 13.30!

Det har strömmat in nomineringar till Driva Egets David-mot-Goliat-pris. Efter mycket stötande och blötande har tre finalister utsätts och vinnaren presenteras idag kl 13.30 på mässan Eget Företag i Älvsjö. HÄR får du gratisbiljetter.

– Det har inte varit lätt, men jag känner mig helt säker på att dessa tre företagare är värdiga finalister, säger Driva Egets chefredaktör Anders Andersson.

De tre finalisterna, som alla driver företag som på olika sätt kämpar mot de stora jättarna och tar marknadsandelar från dem, är:

Kristina Kallur, EnaGo
När inte jättarna i barnmatsbranschen ville tillverka mjölkfri välling och gröt bestämde sig Kristina för att göra det själv. Då startade hon företaget EnaGo, som raskt blev en succé. Idag banar hon stora framgångar inom sin nisch och framförallt – hjälper små barn att slippa få ont i magen.
– Det här kommer Kristina att bli glad över, hälsar hennes man på telefon när Kristina själv är på resande fot.

Anette och Niclas Olsson, Horto Green
Att skicka plantor per post kanske låter märkligt, men det har fått det lilla plantföretaget Horto Green att växa och utmana de stora. Genom att tänka nytt i en bransch dominerad av de stora jättarna har Anette och Niclas fått kunder över hela landet.
– Åh, vad roligt! Det här kom verkligen som en överraskning, jublar paret från Asmundtorp i Skåne när Driva Egets Anders Andersson ringer och gratulerar till finalistplatsen.

David Sernald, Smart Säkerhet
Nej, det är inte namnet som har tagit denna företagare till final. Men däremot hans affärsidé: att tillhandahålla säkerhet och övervakning till företag och på ett smart sätt dra nytta av sin litenhet för att värva storkunder. Idag driver han Smart Säkerhet i Söderköping och utmanar jättar som Securitas och G4S.
– Nu är det dags att växa ytterligare och starta franchising, säger David själv när han får reda på finalplatsen.

David-mot-Goliat-priset delas ut på scenen på mässan Eget Företag i Älvsjö idag fredag den 12 oktober, klockan 13.30. Alla är hjärtligt välkomna att komma och titta och samtidigt besöka Driva Egets monter!

Läs mer om kriterierna och resten av de fantastiska nominerade företagen HÄR.