<![CDATA[]]>

Plantor på postorder är Horto Greens knep

Gustaf Brickman

Publicerades: 26 september, 2012

Att skicka plantor per post kanske låter som en väl besvärlig lösning, men det har fått det lilla plantföretaget Horto Green att växa och få kunder över hela landet. Därför är de nominerade till David mot Goliat-priset.

När Anette och Niclas Olsson började sälja plantor på postorder trodde de nog inte att det skulle blir en så stor del av verksamheten.

– Vi började i mindre skala redan 1995, och märkte att det fungerade bra. Men allt eftersom e-handeln ökat har det funkat bättre och bättre, säger vd:n Anette Olsson.

Det är bra att de hållit på länge med postorder – att skicka levande växter i paket kräver nämligen kunskap och erfarenhet.

– Inget får läcka, inget får sticka ut och plantan måste klara sig i några dagar innan den hinner komma fram. Så det kräver att man vet hur man ska göra om man vill att plantan ska må bra – och att posten ens ska ta emot den. 

David mot Goliat-priset handlar om att ta upp kampen mot de stora, som till exempel Plantagen och de stora plantskolorna, och det har Horto Green gjort på många sätt.

– För det första så har vi stor kunskap och tid att dela med oss av den. För det andra så satsar vi mycket på att ligga i framkant i vårt sortiment – vi letar trender både i Sverige och utomlands, och försöker hitta spännande nyheter åt våra kunder.

Och även om de stora kedjorna är spridda över landet, så finns det lilla företaget från Asmundtorp också överallt – tack vare webbshoppen. Och den ska nu blir ännu bättre.

– Vi har växt ifrån vår gamla butik och det gäller att ligga i framkant. Så nu blir det en helt ny och ännu bättre webbshop för våra kunder att handla i.
 

Den första oktober är sista dagen att nominera till Driva Egets David mot Goliat-pris. Du kan nominera ditt eget företag eller någon annan som förtjänar det. Läs mer här om tävlingen och hur du nominerar din egen David!