<![CDATA[]]>

”Lägg en kvart om dagen på dina papper!”

Camilla Björkman

Publicerades: 15 oktober, 2010

Veckans företag från Driva Egets företagsregister heter Account on Us, en redovisningsbyrå som drivs av redovisningskonsulten Lilian Holm. Här berättar hon varför hon älskar att driva eget – och ger tips på hur du håller koll på din ekonomi.

Lilian, vad gör ditt företag?
– Vi hjälper företag med redovisningen. Tanken är att skapa trygghet hos företagarna vi hjälper, säkerhet för de beslut de behöver fatta och öka förståelsen för hur intäkter och kostnader påverkar resultatet. Och även att hjälpa dem att ta fram underlag för att kunna fatta beslut. Idag är vi tre som jobbar i firman och har uppdrag både ute hos kund och från vårt eget kontor.

Varför startade du eget?
– Dels älskar jag att jobba med siffror. Sedan är det roligt att se andra människor växa och kunna hjälpa dem att göra det. Jag startade mitt första företag i gymnasiet och har sedan haft lite olika anställningar inom ekonomi. Till slut kände jag att det vore kul att göra något eget. Jag hjälpte så många vänner med deklarationen och tänkte att det här kan jag ju göra företag av.

Vilket är det roligaste uppdraget du har haft?
– Det var nog ett företag som utvecklade ett eget system, en plattform för att kunna hantera ordrar, som riktade sig mot byggindustrin. Där var jag i två och ett halvt år – väldigt spännande!

Har du något drömprojekt?
– Jag har inte något speciellt företag jag drömmer om, utan en stor del av tjusningen är att kunna möta så många olika företag. Jag gillar att ena dagen jobba med redovisningen på ett utvecklingsbolag och andra dagen hjälpa en retorikkonsult eller en frisör med ekonomin.

Tips på hur en företagare kan hålla ordning på ekonomin i vardagen?
– Sortera in dina papper i pärmar med fliksystem – och gör det systematiskt. Lägg helst en kvart om dagen på att ta hand om dina papper!

Lilian Holm med Account on Us jobbar från Värmdö i Stockholm. Läs mer om hennes företag i Driva Egets företagsregister här.

Här kan du presentera ditt eget företag som prenumerant – och stärka din position i Google.