<![CDATA[Foto: Johan Almblad]]>

Nu ska Tinas bröstsalva ut på marknaden

Caroline Engvall

Publicerades: 15 juli, 2014

Nyblivna mamman Tina de Sousa tyckte att de bröstvårtssalvor som fanns smakade illa. Då tog hon fram sin egen, ekologiska salva. 

När det man vill ha inte finns är det lika bra att tillverka det själv.

Så resonerade nyblivna mamman Tina de Sousa från Stockholm när hon inte hittade någon ekologisk bröstvårtssalva ute i butik, varken i dåvarande bostadslandet Schweiz eller i Sverige.

– När jag flyttade hem till Sverige för ett år sedan tog jag tag i saken och började utforska mer.

Google blev Tinas bästa vän, men också marknadsundersökningar på apotek, varuhus och butiker i Stockholm.

– Jag har tittat, känt, luktat och smakat på de amningssalvor och bröstvårtskrämer som finns och de smakar inte gott. Trenden för efterfrågan av ekologiska produkter ökar och man ska kunna äta det som man smörjer in sin hud med.

Tina, som har en bakgrund inom hotell- och restaurangbranschen över hela världen (plus en användbar examen i Science of Natural Health från ett amerikanskt universitet), började laborera med ingredienser från en hudvårdsgrossist som säljer ingredienser och burkar – men för att få sälja produkten behövde Tina ett professionellt labb.

– Det var jättesvårt att hitta ett labb som ville hjälpa mig att ta fram ett recept och producera. Till sist hittade jag Eilas hudvård och vi diskuterade och testade. Efter sju månader och lika många prov hade vi hittat en bra salva.

Nu står Tina, som startat företaget True organic of Sweden, inför steget att få produkten godkänd genom olika säkerhets- och stabilitetstester.

– Jag betalar en del själv och har också hittat en investerare genom nätverkande. Jag berättar för alla jag träffar på vad jag gör och kommer att göra. På det sättet har jag fått många kontakter och idéer. Nästan alla jag pratat med har något råd eller hjälp på ett eller annat sätt att komma med.