<![CDATA[]]>

Så gick det för Monicas butik efter tv-programmet

Camilla Björkman

Publicerades: 28 januari, 2011

En av företagarna i Driva Egets företagsregister är Monica Persson som driver butiken Stor & fin i Bollnäs. Hon var med i Anders Anderssons tv-program Vinna eller försvinna för att få sin butik på fötter. Men hur gick det sedan?

Monicas butik Stor & Fin säljer snygga och tuffa kläder för större storlekar – ett resultat av hennes egen erfarenhet.
– När jag drog igång hade jag själv storlek 46 och hittade bara tantiga och tråkiga kläder. Det blev att åka till Danmark och handla.

Men när butiken öppnade i Bollnäs 2006 gick det inte särskilt bra. Omsättningen var låg och hände ingenting drastiskt skulle hon behöva slå igen.

– Jag satsade på nätet och det blev dyrt och fel. Själv jobbade jag 70 timmar i veckan och mådde inte bra.

Lösningen blev att söka till tv-programmet Vinna eller försvinna med Driva Egets chefredaktör Anders Andersson och småföretagarcoachen Eva-Britt Hult.

Handen på hjärtat, fick du någon hjälp av programmet?
– Absolut! Anders såg till att jag fick en bra hemsida och han hjälpte mig också att börja använda Visma så nu sliter jag inte ihjäl mig med bokföringen. Eva-Britt Hult fick mig att inse att jag jobbade alldeles för mycket, det hjälpte mig väldigt mycket.

Så hur går det idag?
– Det går jättebra. Jag har ökat omsättningen med en miljon under 2010 och kunderna älskar oss. De kommer hit och fikar och diskuterar livet. Sajten går också riktigt bra – trots stora konkurrenter som Ellos och La Redoute kommer kunderna tillbaka till mig för att de gillar kläderna och den personliga servicen.

Hur mår du själv?
– Från att ha varit helt nerstressad har jag anställt en person som jobbar sex timmar om dagen. Idag kan jag sätta mig ner på dagen och i lugn och ro ägna mig åt bokföring. Det är en lyx.

En av kunderna som kom till Monicas butik under tv-inspelningen var Kicki Danielsson.

Läs här artikeln från när Monica var med i tv-programmet Vinna eller Försvinna. Och läs här de antistressråd Monica fick för att må bättre.

Läs mer om Monica och Stor & FIn här i Driva Egets företagarregister.

Som prenumerant kan du presentera ditt eget företag här du med.