<![CDATA[]]>

De hittade sin affärsidé i Driva Eget

Camilla Björkman

Publicerades: 3 januari, 2014

En artikel i Driva Eget ledde till en snilleblixt hos Alexander Martyris och Karl Jansson. Nu har de lanserat sin sajt Macfynd.se.

I Driva Eget nummer 6/2010 skrev vi om Klas-Göran Karlsson och sajten Billyandfriends.se, som sålde begagnade Ikeamöbler på nätet.

Det ledde till en snilleblixt hos prenumeranten Karl Jansson (till höger) och hans kompis Alexander Martyris: Varför inte göra samma sak med begagnade Appleprylar? Idén till Macfynd.se var född.

– Så fort Apple släpper en ny produkt är alla där som hökar så det finns en stor andrahandsmarknad. Vi märkte också problemet med irrelevanta annonser på Blocket. Söker man efter en Iphone kan man få upp en ”Volvo med Iphoneladdare”, säger Karl Jansson.

Efter flera vändor med olika programmerare hittade de till slut en i Indien – och Macfynd.se kunde till slut lanseras. Här kan man köpa iPhones, iPads, MacBooks och andra produkter från märket och lägga ut en egen annons.

– Det har varit en bergochdalbana. Men nu satsar vi på att expandera. Snart lanserar vi sajten Macfund.de i Tyskland, säger Karl.

Billyandfriends.se fick påtryckningar från Ikea att stänga sajten. Men något liknande har inte drabbat Macfynd.se – än.

– Vi skissar på en plan om det skulle hända. Men man får se det som ett angenämt problem om Apple skulle uppmärksamma oss!