<![CDATA[]]>

Så mycket utdelning blev det för Abba-Björns företag

Camilla Björkman

Publicerades: 7 augusti, 2013

Musikaler, fastigheter, produktioner… Det rullar in miljoner till Björn Ulvaeus från ABBA. Se här hur mycket utdelning hans bolag gav i fjol.

Musikern och entreprenören har ett tiotal hel- och delägda bolag som ligger samlade i moderbolaget Kopparnäset, registrerat i Stockholmsförorten Djursholm.

Här finns bland annat två musikalföretag i London varav ett av dem, Littlestar Services Ltd, ansvarar för de internationella produktionerna av musikalen och filmen Mamma Mia och det andra, Three Knight Ltd, har rättigheterna till musikalen Chess. Det rapporterar di.se.

I Sverige drivs utöver ett antal fastighetsföretag bolaget Briggen Teaterproduktion som har producerat Kristina från Duvemåla och Chess i Sverige.

Den framgångsrika gruppen företag resulterade i en sammanlagd utdelning på 100 miljoner kronor till Kopparnäset i fjol, rapporterar DI. Det gav en vinst på 71 miljoner kronor – nästan 50 miljoner mer än året innan.

Men Björn Ulvaeus verkar inte vara den som spenderar i onödan. Han plockade själv inte ut några pengar från Kopparnäset under året utan lät sin samlade vinst på 205 miljoner kronor ligga kvar i företaget.

Källa: di.se