Sommar i P1: Årets sommarvärdar som också är entreprenörer

Sommar i P1: Årets sommarvärdar som också är entreprenörer

Karolina Östervald

Uppdaterades: 17 juni, 2023
Publicerades: 11 juni, 2023
Foto av: Sveriges Radio

Sommarsveriges kanske mest efterlängtade sällskap? Årets sommarvärdar 2023 i P1 har släppts och Driva Eget plockar självklart fram de mest spännande entreprenörerna på listan. Sommarpratarna som inspirerar!

Sommarvärdar 2023 – entreprenörerna

Sommar i P1 med Camilla Läckberg. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Camilla Läckberg – svensk entreprenörsdrottning

Camilla Läckberg, författare, entreprenör. Hon är civilekonomen som bytte bana och blev en av våra tiders största författare. Hon är känd för sina deckare och thrillers, som ofta utspelar sig i Fjällbacka på västkusten och har sålt över 26 miljoner böcker världen över. Läckberg debuterade som författare 2003 med boken ”Isprinsessan” och har sedan dess skrivit flera böcker i samma serie. Hon har också skrivit fristående böcker, en barnbok och två kokböcker. Läckberg har vunnit flera priser för sina böcker som även blivit filmatiserade. Tillsammans med vännen Henrik Fexeus har Camilla skrivit en ny deckarserie. Deras gemensamma debut Box lanserades 2021. Första gången som Camilla sommarpratade var 2007 och nu är det alltså dags igen – spännande!

Programmet sänds den 2 juli

Du har väl inte missat att Henrik Fexeus har varit med i vår podd Business Hacks? Lyssna in på de grymma avsnitten här!

Sommar i P1 med Maja Nilsson Lindelöf. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Maja Nilsson Lindelöf – med fanbas på sociala medier

Hon är en personlig entreprenör med stort hjärta. Maja Nilsson Lindelöf – influencer, entreprenör och designer. Maja är inte bara en svensk bloggare och influencer och gift med den svenska fotbollsspelaren Victor Lindelöf – hon har även skapat en stor fanbas på sociala medier genom att dela med sig av sitt liv, mode och skönhetstips. Hon är också känd för sitt arbete med välgörenhetsorganisationer och har bland annat varit talare på TEDx.

Programmet sänds den 14 juli

Spana in fjolårets entreprenörer: Sommar i P1: Sommarvärdarna som också är entreprenörer

Sommar i P1 med Harald Mix. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Harald Mix – känd för grön miljardindustri

Harald Mix är entreprenör och riskkapitalist. En svensk finansman som är medgrundare till Northvolt och ordförande för H2 Green Steel, som bygger en fabrik för fossilfritt stål. Harald är även vd för riskkapitalfonden Altor och medgrundare till investmentbolaget Vargas. Att bygga en ny grön miljardindustri är vad han vill göra med hjälp av sina bolag.

Programmet sänds den 24 juli

Nyfiken? Här kan du se hela listan med sommarpratare 2023 i P1

Sommar i P1 med Patrick Söderlund. Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Patrik Söderlund – med gaming som passion

Spelentreprenören Patrik Söderlund fann redan tidigt entreprenörskapet som en väg till att finansiera sin passion – gaming. Patrik fortsätter att vara en inspirerande figur inom spelentreprenörskap och hans insatser har gjort betydande avtryck i branschen. Hans engagemang för att skapa underhållande och nyskapande spel har cementerat hans rykte som en betydande spelentreprenör och visionär.

– Mitt liv är ett pussel av perioder. Varje gång jag stängt en era och gått vidare har delar av min historia fått nytt ljus. Gemensamt för alla perioder, bra som dåliga, är att de bär på frågan: ”Förtjänar jag det här?”

Programmet sänds den 7 augusti

Ingen renodlad entreprenör – men fängslande sommarpratare

Bland alla sommarvärdar 2023 finner vi också Max Tegmark som är extra aktuell nu när AI exploderar. Han är professor vid Massachusetts Institute of technology, MIT, och leder organisationen Future of Life Institute, som vill minska riskerna med artificiell intelligens. Tillsammans med flera forskare, politiker och företagsledare undertecknade Max Tegmark nyligen ett uttalande från Center for AI Safety Center där AI pekas ut som ett existentiellt hot.

Vill du läsa mer om artificiell intelligens?