Veckans snackisar – poddgäst avslöjar ätstörningen han bär med sig

Josefin Wallin

Uppdaterades: 13 juli, 2023
Publicerades: 19 juli, 2023

Ett extra känslosamt inslag. För här delar Malkolm Makdessi-Elias med sig om ätstörningen som föddes som tonåring. Vi levererar också guiderna inom AI – och lyfter drömmen om att bli geografiskt obunden. Missa inte detta!

Veckans tips: Nyfiken på AI?✨

Vi har sett att många är nyfikna på AI. Vilka möjligheter de ger, tiden de kan spara och verktygen som passar just dig allra bäst. Därför håller vi hela tiden på att ta fram guider på hur du kan använda AI i ditt företag. Du hittar alla guider och nyheter på ämnet här.

Exempelvis skrev jag en guide om 10 sätt som du kan använda Chat GPT påMitt bästa användningsområde med Chat GPT är att korta ner texter, skriva faktatexter eller göra research. Ännu kan den ju inte göra allt – men det spar verkligen mycket tid.

Veckans tips till hängmattan: Geografiskt obunden?

Rymdteknik i Norrland till eget företag – Lizas tre tips för att misslyckas i sociala medier

Liza bytte rymdteknik i Norrland till sociala medier och Västerås. Nu vill hon bli geografiskt obunden, jobba som hon vill och flytta till Ångermanland. Att övervinna rädslan för att starta eget och komma ut på andra sidan och inse att rädslorna inte var befogade. Det här är Liza och hennes berättelse om att lyckas på sociala medier, låta passionen styra och varför hon vill bli geografiskt obunden. Läs hela artikeln!

Veckans favoritpodd – det här fick INGA andra höra

Malkolm gick från 0 till 120 miljoner på tre år – hur är det möjligt? Det berättar Malkolm Makdessi-Elias, en av stjärnorna bakom kometen Addeira Pharmaceuticals i det här poddavsnittet. Från den något stökiga uppväxten i Södertälje via munskydds-stories från pandemin till att bygga framtidens Health Care-bolag. Han delade också med sig av denna historia (men den fick inga andra än ni läsa).

Malkolm Makdessi-Elias

Tränaren meddelade att han behövde bli av med sin övervikt – Malkolm rasade i vikt

Malkolm berättar: Jag har en holistisk syn på livet samtidigt som jag innerst inne kanske inser att syftena inte alltid är sunda. Som ung tonåring var jag väldigt väldigt överviktig och när man vid 14-års åldern ska övergå från att spela 7- till 11-manna och tillämpa offsideregeln så kunde jag inte vila på mina färdigheter – utan jag behövde kunna springa snabbare. Parallellt skulle vi kategoriseras i lag 1 respektive 2, varpå tränaren meddelade mig att jag hade allt men behövde gå ner i vikt.

Svaret på det var att jag ohälsosamt rasade 19 kg på ett sommarlov – jag levde på lättfil och cornflakes, vilket inte var särskilt sunt. Men, jag fick en enorm disciplin. Jag cyklade säkert 2 mil varje dag, joggade med vikter på vaderna och var extremt fokuserad på mitt mål.

Idag lever jag rätt hälsosamt, men den här spärren att inte fullt ut kunna unna mig onyttigheter och lilla ångesten därefter finns alltid kvar – men jag försöker omvandla det till något positivt. Jag vaknar upp, gör mig en kopp kaffe i ta-med mugg och beger mig till gymmet där jag kör ett intensivt 40-minuters crossfit inspirerat pass. 

Veckans aktuella: Vi söker efter de bästa sommarföretagen

Just nu håller vi på och söker efter era allra bästa sommarföretag – eller sommarföretagaren.

Vi tänker att sommarföretag är ett företag som blommar upp och kämpar extra mycket nu under sommaren. Kanske är det den där trevliga företagaren som driver det härliga sommarcaféet som du besöker varje år? Eller kanske företaget som lockar turister till din hemort? Eller varför inte något helt annat som du tycker passar in? Vi vill fronta några av alla favoriter till en lista på driva-eget.se. ✨

Nominera dig själv eller någon du gillar i våra sociala medier – exempelvis här.

Hoppas att mina tips varit värdefulla! Jag önskar dig en fortsatt magisk vecka och vi ses såklart inne i Founders & Friends och på Driva EgetRock on!

Josefin på Driva Eget – din vän i företagardjungeln!