Hannas 9 tips: gör passionen till en karriär

Redaktionen

Publicerades: 4 juni, 2019

Hanna Rydman är grundare och vd på Joyvoice. Hur gjorde hon för att starta från noll och fem år senare omsätta 40 miljoner? Här delar hon md sig av sina bästa nio framgångstips.

1. HITTA DRIVET

– Du kan så mycket mer än vad du tror och du som individ är värd lika mycket som alla andra. Lev i kärlek! Krångla inte till det!

LÄS OCKSÅ: SÅ GICK HANNA FRÅN 0 TILL 40 MILJONER

2. HA AMBITIONER

– Ambitionen är jag född med, jag har alltid varit kreativ och skapande med tydliga mål och strukturer. Jag kan lugnt säga att jag varit en pain in the ass för folk eftersom jag är så himla ambitiös och en riktig perfektionist. Jag orkar mycket och har mycket tålamod. Så har min ambition också tagit mig långt.

3. IDENTIFIERA VEM DU ÄR

– När jag var liten var jag faktiskt lite blyg och tillbakadragen. Så jag söker inte bekräftelse genom att stå i centrum. Jag tycker inte att det är jättekul att synas, men jag gör det och mår inte dåligt av det. Jag brinner inte för det här för min egen skull, jag brinner för det här för att det roligt och för att jag ger andra något.

4. Våga ta chefsrollen

– Jag var tvungen att bestämma mig för att inte jobba i kundtjänsten, att inte boka lokaler, att inte jobba sju dagar i veckan. Som vd vill jag ju driva Joyvoice och ha kontroll, vara en duktig företagsledare och ha helikopterperspektiv. Men jag måste lita på att andra sköter sina saker bra, jag måste inte kontrollera allt. Jag trodde att det vara samma sak att vara entreprenör och vd.

5. Fyll på med rätt energi

– Jag orkar mycket, helt klart, men det är inte gratis. Jag ser till att fylla på med saker som stärker. Jag lyssnar inte på nyheter och jag scrollar inte på massa sajter, för mig ger det ingen energi, det tar istället.

6. Meditera

Avsätt en stund varje morgon. Det kan låta flummigt men be ditt undermedvetna om vägledning, men allting klarnar med meditation. Du får ett lugn. Det är viktigt för mig som gärna är överallt, hela tiden.

7. Fokusera på det som är bra

Jag tänker positivt, jag fokuserar aldrig på inte, jag fastnar aldrig i det. Det har jag naturligt i mig, men visst övar jag mig på att inte tänka negativt. Jag reflekterar mycket. Jag försöker hejda mig själv också och inte säga nej direkt. Jag är duktig på att lägga ifrån mig mitt ego. Tänka vi mer än jag. Att fokusera på sådant i världen som blivit bättre.

8. Låt andra lysa

Jag tycker att jag lärt mig att plocka bort min stolthet och egoism. Det här med att vara den som alltid tar kredden, det funkar inte i längden. Jag måste låta andra lysa, det handlar om att arbeta bort egoismen och kontrollbehovet.

9. Hitta meningen

– Det finns en mening med allt! För mig är det både andligt och vägledande. Att hitta något positivt i allt. Jag är inte religiös, men jag kan inte förneka att människan är en andlig varelse. Det var mening att jag skulle starta Joyvoice helt enkelt.

Hör hela samtalet med Hanna här: