Hej, det är jag som är Linda

Linda H da Silva

Publicerades: 2 november, 2015
Linda H da Silva

Linda H da Silva

– Hej vad kul att träffas, vad gör du för någonting?

– Jag jobbar med online marknadsföring.

– Jaha… Vad kul! (frågande ser ganska oförstående ut)

Det är ungefär vad som händer när jag möter någon. Lite tråkig inledning eller hur? För egentligen borde jag säga: “Jag hjälper företagare att öka lönsamheten och spara tid i sina företag genom online marknadsföring”. Eller något annat “catchy”. Men ofta så tar jag mig snabbt ur situationen genom att säga att jag hjälper företagare marknadsföra sig på internet.

Men för er så ska jag berätta vad jag egentligen gör. Men vi kan börja med vad jag har gjort, för det förklarar nog en hel del.

 • 2004 startade jag min absolut första blogg. Vad som från början var tänkt som en reseblogg men sedan blev en av Sveriges mest lästa matbloggar och det var även där jag startade den första renodlade länklistan för matbloggare.
 • Jag läste multimedia på gymnasiet, hade aldrig rört en dator innan och trodde jag ville bli fotograf. Jag älskar att fotografera och älskar såklart Instagram.
 • 2005 startade jag min första engelska blogg och det resulterade i att jag snabbt fick olika betalda bloggjobb i både USA och Sverige.
 • I samma veva började jag göra hemsidor och idag står det även Webb Designer på mitt visitkort.
 • Jag är grundare av Sveriges första Bloggkurs för Företagare – Företagarens Blogggucceguide samt av den populära bloggutmaningen för företagare.
 • Jag har producerat digitala produkter i flera år och har ganska bra koll på hur man gör det och vill alltid lära mig nya sätt.

Vad gör en Webb & Bloggkreatör?
Kort sagt så hjälper jag företagare att utveckla sina nuvarande företag på internet. Vi kollar igenom marknadsföringen, nuvarande program och produkter och skapar en plan för hur man ökar lönsamheten. På mitt visitkort står det dock Online Business Coach och det är en titel som följt med mig i flera år. Sen måste jag villigt erkänna att det kanske borde stå konsult istället för coach för även om jag gått en grundläggande NLP utbildning är jag alldeles för ifrågasättande för att enbart coacha i dess sanna bemärkelse. Men det är en process i att byta “arbetsnamn” så den jobbar jag på.

De företagare som kommer till mig gör det för att de vill ha rådgivning kring deras online-företagsdel. Många driver bara företag på webben och behöver hjälp med att skapa en hemsida, gå igenom vilka tjänster de ska erbjuda, hur de ökar lönsamheten, hur de ska blogga, vad de ska blogga om, vilka kanaler de ska marknadsföra sig i och hur och mycket mycket mer.

Behöver du få fart på företagsbloggen? Eller starta en?
Inga problem alls! Jag kan ge dig en uppsjö saker att skriva om på bara fem minuter. Och om varför du ska blogga och andra smarta saker du bör tänka på kommer jag att skriva om här på driva-eget bloggen.

En sak som ligger mig varmt om hjärtat
Det är att gå lite djupare, att ta reda på varför saker är som de är med oss entreprenörer. Hur vi hanterar situationer, vad vi kan ändra på, hur vi kan utvecklas både personligt och i företagandet. Så såna inlägg kommer definitivt att komma från mig.

Annat som kan vara intressant att veta om mig:

 • jag är väldigt kreativ, det snurrar alltid av tankar i mitt huvud
 • jag är envis, vilket betyder att jag fortsätter med mitt företagande även om det finns dagar då jag nästan tänker lägga ner
 • jag har bott utomlands i nästan 12 år, flyttade tillbaka till Sverige 2010 efter några år i England och Brasilien
 • jag är inte så bra på att balansera familjeliv och företagande, all respekt till dig som kan det
 • jag är väldiggt bra på särskriving (tyvärr)
 • Jag tackar aldrig nej till en kopp kaffe

Nu är jag nyfiken på dig som läser här. Vem är du? Vad gör du? Vad skulle du vilja läsa mer om? Lämna gärna en kommentar nedan.