<![CDATA[]]>

De är bäst på att driva företagsfrågor

Redaktionen

Publicerades: 5 juli, 2011

I Företagarnas årliga utnämning av Sveriges mest företagsvänliga riksdagsledamöter vann samma personer som förra året. Se hela listan på vinnarna här.

För sjunde året i rad utnämner Företagarna Sveriges mest företagsvänliga riksdagsledamöter under Almedalsveckan. Vinnarna i år blev Hans Backman (Fp) och Krister Örnfjäder (S). Det är samma namn som toppade listan förra året.

Företagarna har mätt vilka som varit mest flitiga att väcka förslag och att ställa statsråd till svars i frågor som berör företagare under 2010/2011.

– Vår rankning finns till för att premiera dem som tagit bra initiativ för företagsklimatet i landet, istället för att klanka ner på dem som inget gör. Vi behöver fler som driver företagarlinjen i riksdagen. Just därför är ett bredare engagemang i företagarfrågorna så viktigt, säger Företagarnas vd Elisabeth Thand Ringqvist.

Rankningen har gjorts genom att Företagarna har betygsatt enskilda riksdagsledamöter – inte hela partier. De har bland annat tittat på riksdagsledamöternas motioner, interpellationer och frågor till statsråd som väckts under riksdagsåret 2010/2011. Även insatser i interpellationsdebatter har räknats med.

Här är hela listan:

Källa: Företagarna