<![CDATA[]]>

(S)kjut upp reaskatt om du nyinvesterar

Socialdemokraterna

Publicerades: 6 juli, 2011

Skjut upp reavinstskatten vid försäljning av onoterade bolag – om du återinvesterar i andra icke börsnoterade företag. Det föreslår Socialdemokraterna i Almedalen för att göra det lättare för småföretagare att få finansiering.

Nu charmar Socialdemokraterna småföretagarna i Almedalen. I ett reformpaket som presenterades på onsdagen vill de uppmuntra företagande bland personer med utländsk bakgrund, som de menar har allra svårast att finansiera sin start som företagare.

Ett förslag är att göra det möjligt att skjuta upp reavinstskatten vid försäljning av onoterade bolag, men bara om man lägger pengarna i andra icke börsnoterade bolag.

Syftet är att uppmuntra folk som har erfarenhet och varit framgångsrika som företagare att återinvestera sina pengar i andra växande bolag i stället för att lägga pengarna på hög.

Ett annat förslag är att staten ska gå in och garantera lån till onoterade företag som har brist på säkerheter och därmed svårt att få krediter beviljade.

– En central nyckel för att öka den sociala sammanhållningen är att fler som idag saknar arbete har ett jobb att gå till och därmed en egen försörjning, säger Luciano Astudillo, ordförande i arbetsgruppen som tagit fram rapporten.

– Därför lägger vi fram flera förslag som kan öka tillgången på riskkapital samt förslag som ökar drivkrafterna och göra det enklare för individen att gå från bidrag till jobb.

Rapporten överlämnas nu till till partistyrelsen för vidare behandling. Socialdemokraternas dag är på fredag och då talar Håkan Juholt för första gången under Almedalsveckan.