<![CDATA[]]>

Lööf: ”Sänk skatten för enmansföretagare”

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 29 juni, 2015

Annie Lööf vill ta bort onödiga regleringar och sänka skatten för enmansföretagare, det sa hon i sitt tal när hon inledde Almedalsveckan under söndagen.

– Vi vill ha fler jobb och företag i  det här landet och vi vill fasa ut miljöfarliga ämnen. Då beskattar man sånt som man vill ha mindre av och sänker skatten på sådant som man vill ha mer av, säger Annie Lööf.

Att små- och medelstora företag är en jobbmotor och skapar runt fyra av fem jobb är något Centern vill ta vara på. För att företagen ska kunna växa vill Centern använda pengarna från en höjd kemikalieskatt till att helt ta bort arbetsgivaravgiften för enmansföretagare som anställer sin första personal, de första två åren. Slopandet gäller dock bara löner upp till 15 000 kronor i månaden.

– Det skulle bli för dyrt att genomföra annars, säger Annie Lööf.

I sitt tal under söndagen kritiserade Annie Lööf regeringens sätt att hantera arbetsgivaravgiften för unga och ROT-avdragen.

– För vilka är det för dyrt? Inte för de anställda, inte för företagen som anställer och inte för kunderna.

Hon säger också att det kan finnas risker med att göra för många undantag i regelverket för arbetsgivaravgifter men anser ändå att det är bättre än att inte göra något alls.

– Vi står fast vid att unga människor ska ha riktiga jobb och står fast vid halveringen av arbetsgivaravgifterna men vi behöver arbeta mer med riktade skattesänkningar, säger hon.