podd

Ladda inför hösten med sommarens bästa lyssning

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 29 juli, 2019

Har du missat Driva Egets poddar i sommar? Ingen fara – här är några av alla avsnitt som du kan ladda upp inför hösten med.

1. Ta betalt på rätt sätt

Alldeles för många tänker fel när de sätter pris på sina produkter och tjänster. Det menar prisexperten Andreas Jonasson, som i det här avsnittet av Starta eget-podden berättar hur du tar betalt på rätt sätt och tjänar mer.

2. Så tar du bättre beslut

Vilka beslut avgör företagets framtid? Känner du till ditt företags fem viktigaste beslut? Och hur undviker du de där irrationella besluten som leder till misstag efter misstag? Det här blir ett banbrytande avsnitt i Business hacks-podden med beslutsdoktorn Ari Riabacke, där du i några enkla steg lär dig hur en framgångsrik beslutsprocess fungerar. Och varför väljer Ari alltid pizza nummer 9?

3. Kicki startade en helt ny bransch

Hur många svenskar har skapat en helt ny bransch? Kicki Theander är en av de få, och med Middagsfrid gick hon från idé till 100-miljonersbolag, samtidigt som hon förändrade hur vi handlar vår mat. Men resan har varit långt ifrån spikrak, och nu delar Kicki frikostigt med sig av motgångarna och framgångarna som formade hennes entreprenörskap i podden Ordinary People Who Do Badass Things.

3. Så höjer integrationen lönsamheten

Charbel Gabro kom till Sverige från Syrien som fyraåring. Han fick en uppväxt med mycket kärlek, också med föräldrar som var vilsna i Sverige och som inte hade tid att se till barnens alla behov. Det resulterade i struliga tonår för Charbel, som tappade lusten att leva.

Men sista halmstrået fick honom att tänka om – och att viga sitt liv åt att hjälpa andra i samma situation. Och att hjälpa myndigheter och företag att bli bättre på att bidra till ett inkluderande samhälle. I Starta Eget-podden berättar Charbels sin gripande historia, om hur han blev en företagare i integration – och vad du själv kan göra!

4. Frågorna du borde ställa dig själv

Vilken fråga är du och företaget svaret på? Känner du till de olika projektfaserna som avgör företagets framgång? Hur bygger du ett personoberoende företag som skapar passiva inkomster? Det är några av de frågor varje företagare borde ställa sig själv, menar rikedomscoachen och tv-personligheten Charlie Söderberg, som frikostigt delar med sig av ovärderliga råd för att bygga ett företag som både tjänar pengar och skapar det liv du vill ha. Ett riktigt toppenavsnitt av Business Hacks-podden, som kan förändra hela din bild av företagandet.

5. Från Draknästet till miljardföretag

Succé har ett pris. Intimt och exklusivt berättar Storytels grundare Jonas Tellander om hur han tog bolaget från Draknästet och tuffa tider till miljardvärderingar och uppköp av giganten Norstedts. En framgångssaga utan dess like. Men lyssna extra noga på vad Jonas har fått offra för att nå framgången och vilka vanor som varit helt avgörande.