Bli en Instagram ”favorit” – här är våra 5 absolut bästa tips

Karolina Östervald

Uppdaterades: 31 mars, 2022
Publicerades: 1 april, 2022
Foto av: Adobe Stock

Det var på tiden! Instagram har nu ändrat tillbaka flödet till kronologiskt och många jublar. De har också lagt till en ny funktion där man som användare kan använda sig av två olika flöden, där ett av dem innehåller ens favoriter. Frågan är hur du blir en favorit på Instagram? Vi ger dig våra bästa tips!

Två nya flöden på Instagram

2016 tog appen bort det kronologiska flödet och ersatte systemet med ett algoritmstyrt flöde – som visade vad det trodde att du ville se. Det var många som irriterade sig över det nya systemet och efter en lång tids antydan så gör nu Instagram om det. Med den nya uppdateringen kan du nu välja mellan två olika flöden:

  • Favorites – här visas dina favoriter som du själv har valt ut. Här kan du lätt se deras inlägg och se till att aldrig missa något.
  • Following – här visas alla kanaler som du följer i ett kronologiskt flöde.

Detta gör att du som användare har mer kontroll över ditt flöde – vilket också är ett ypperligt tillfälle för dig som företagare. Du kan nu vara med och styra så att dina följare enkelt och snabbt kan få upp just dina inlägg genom att bli ”en favorit”.

Våra 5 bästa tips för att bli en Instagram ”favorit”

  1. Påminn dina följare. Första steget är att berätta för dina följare om denna nya funktion och att de ska lägga till just dig. Det gäller att svara snabb på bollen när det kommer till trender i sociala medier för att lyckas.
  2. Hitta din nisch. Om du inte har gjort det tidigare så är det hög tid att komma fram till det nu. Hur vill ni som företag visa upp er – och vad är tanken bakom era sociala medier? Ska ni visa upp personal, produkter, era tjänster eller inspirera andra med ert innehåll?
  3. Skapa bra content. Här behöver du bli ett proffs på att skapa snyggt innehåll. Du kan med fördel kika in dina konkurrenter och hålla koll på de största trenderna.
  4. Publicera kontinuerligt. Uppdatera dina följare med jämna mellanrum så att de påminns om ditt företag. Välj också att publicera vid rätt tidpunkt. Du kan se på statistiken när just dina följare är som mest aktiva. Tänk dock på att ditt inlägg måste ha en tanke bakom sig, så att du inte bara slänger ut innehåll som inte skapar värde.
  5. Engagera mera. Det är inte bara att posta något inlägg då och då eller jaga likes som gäller för att bli stor och ihågkommen på Instagram. Det gäller också att se till att engagera och nätverka med dina följare genom ditt innehåll. En bra idé är att bjuda in dina följare till att svara på en fråga eller ge tips som kopplar till ditt inlägg. Eller att be dina följare ställa frågor till dig som du kan svara på i till exempel Instagram stories. På detta sätt bygger du en stark relation till dina följare och behåller dem.

Hur får du fler följare på Instagram och Tiktok? Kolla i det här avsnittet av StartUp-resan där sociala medier-experten Lucas Lindström ger dig sina bästa tips.

Vill du ha mer inspiration?