<![CDATA[]]>

6 argument när du ska klå storföretagen

Redaktionen

Publicerades: 13 februari, 2009

Som småföretagare har du stora möjligheter att klå jättarna. Läs här sex bra argument varför du kan ta marknadsandelar från de stora.

Du är en liten företagare och dina konkurrenter är stora. Det är en tuff match med hårt motstånd. Här är sex bra argument i den matchen.

1 Du har personlig kontakt
Den första fördelen med att anlita ett litet företag eller en enmansfirma är den personliga kontakten. När kunderna anlitar dig kan de vara säkra på att det är dig de kommer att ha direkt kontakt med.

2. Du har lägre priser
En småföretagare har inga stora overheadkostnader som de stora har.  Du kan därför ofta hålla lägre priser än de stora. Men var försiktig med att sänka.  Det är inte lätt att höja igen.

3. Du är mer flexibel
Ett annat argument för att kunderna ska välja dig framför större konkurrenter är att du som småföretagare är mer flexibel och tillgänglig än dina större konkurrenter.

4. Du ger bättre service
Att kunna ge bättre service hänger ihop med många av dina andra argument, som att du står för en personlig kontakt och bättre tillgänglighet.

5. Du har nya lösningar
Du har en mindre organisation, snabbare beslutsvägar och därför lättare att tänka nytt och få igenom nytänkade affärsidéer än de stora. Gör det!

6. Du kan lägga din energi på kunden
En småföretagare kan lägga all energi på kärnverksamheten och kunderna.

Några som har lyckats i kampen mot jättarna är våra 17 David mot Goliat-nominerade. Inspireras av dem!

Se hela listan med småföretagen som slåss mot jättarna – här är alla de 17 nominerade!