<![CDATA[]]>

Publikrekord på Driva Eget-dagen

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 11 september, 2013

Vilken dag det blev! Över 600 entreprenör samlades på Rival i Stockholm när Driva Eget och DN ordnade Driva Eget-dagen. På scenen stod bland andra stjärncoachen Kjell Enhager, Hemfridgrundaren Monica Lindstedt, GI-entreprenören Ola Lauritzson och säljinspiratören Ulla-Lisa Thordén.

Boka biljett till våren 2015 här.

Inför gårdagens Driva Eget-dagen var trycket på biljetter stort. Många ville komma för att få inspiration och goda råd från experterna och de framgångsrika entreprenörerna.

En av dem var Ola Lauritzson som öppnade hela dagen. Vi fick följa med på hans entreprenörsresa som började med problem. Både företaget och vikten var i botten när han till slut hamnade i hälsobranschen och gav ut sin första GI-bok.

Efter åtta bolag och 17 böcker, snart kommer den 18:e, beskriver han entreprenörskap så här:

– Det är ett manodepressivt liv. Ena sekunden får du in en mängd ordrar, en halvtimme senare är det ett helvete, någon kund kanske är missnöjd – för att en timma senare vänds allt till något positivt igen. Man blir en adrenalinjunkie helt enkelt.

Det kunde säljcoachen och författaren Ulla-Lisa Thordén instämma i. Hon möter ständigt företagare med mot- och medgångar. Och med säljbekymmer!

Efter 30 år i branschen gav hon flera nyttiga tips, däribland:

– Ha alltid en lista med önskekunder. Har ni någon? frågade Ulla-Lisa Thordén publiken. Du måste ha mål – jätteviktigt! Ha även en arbetslista med vilka du ska ta kontakt med. Säg: ”Lyckliga du – nu kommer jag!”

Ungefär så sa Monica Lindstedt också när hon ville köra igång båda sina framgångsrika företag: tidningen Metro och Hemfrid. Hon tog med oss på en fartfylld entreprenörsresa. Allt från stunden på Jan Stenbecks kontor, när han gav Monica och hennes två kompanjoner tio miljoner kronor på nio sekunder, till ögonblicket hemma vid strykbrädan när hon kände att ”nu räcker det”! Nu borde någon få till en löneförmån kring hushållsnära tjänster”. Hon stod inte ut med att alltid behöva göra två saker samtidigt i hemmet.

Det dröjde sex år innan hennes företag Hemfrid var lönsamt. I dag omsätter det 350 miljoner kronor, har 1 400 anställda och Monica Lindstedt ses som rut-avdragets moder.

– Hade jag fattat eller vetat att det skulle ta 11 år att få ett rut-avdrag hade jag ju aldrig gjort det här. Så ibland är det tur att man inte vet. Tänk att det skulle ta så lång tid för det politiska systemet att förstå att något har hänt med människors tid.

Sist ut på Driva Eget-dagen var mannen som föreläst för hundratusentals och coachat världsstjärnor till framgång – Kjell Enhager. Att han kan få människor att bli inspirerade förstod alla i publiken efter hans entusiasm på scenen.

Med exempel ur verkligheten visade han hur människor kan lyckas, med rätt tänk.

– Om någon säger att det är tråkigt, svara: ”Jag vet att det är tråkigt, men om det skulle vara roligt, hur skulle du göra då?” Om någon säger att saker inte går: ”Jag vet att det inte går, men om det skulle gå?” Och säg aldrig att du misslyckas. Säg att du inte har lyckats än.

Förutom alla talare var Driva Eget-dagens sponsorer på scenen och gav tips om allt från pension till hur du blir mest effektiv.

I paus minglade företagare med varandra och bytte visitkort. Driva Eget mötte bland andra norrmannen Jan Palm, som ville få svar på hur han ska etablera sig i Sverige. I Norge driver han företaget Hjertestarteren i vilket han importerar hjärtstartare.

– Jag har fått veta var jag ska vända mig här i Sverige, och så har jag fått inspiration, sa han.

Driva Egets Camilla Björkman och Anders Andersson ledde dagen och flaggade redan nu för nästa Driva Eget-dag i mars.

På väg in till Driva Eget-dagen på Rival.

Driva Egets Anders Andersson gav ekonomitips och Camilla Björkman slussade publiken mellan talarna.

Med den här boken började det för Ola Lauritzson.

I pausen blev det mingel med publik, sponsorer och arrangörer.

Ulla-Lisa Thordén säjtipsade för fullt.

Hemfrids Monica Lindstedt bjussade på sin personliga entreprenörsresa.

Coachernas coach, Kjell Enhager. Här med fyra medel för att nå drömmen.

Kerstin Magnusson funderar på att starta eget. ”Jag är på plats för alla bra föreläsare”, sa hon.

Annika Öhberg, vd på Carl Oscar som designar, importerar och säljer produkter för matförvaring: ”Jag vill få inspiration här och lite nytändning”.

 

FLER BILDER! På Facebook finns fler bilder att spana in. Är du med på någon? Tagga gärna, så vi vet vilka ni är!

LÄS OCKSÅ:

 

Sponsorer: