”Det blir automatisk förlängning för 23 000 när du inte sagt till”

Anders Andersson

Publicerades: 19 juli, 2011

När Norden Media krävde småföretagarna på 23 000 kr med nya fräcka metoder fick Svensk Handel nog. Företaget har nu satts upp på varningslistan. Här berättar en läsare om hur han höll på att bli lurad.

Mattias Nordgren på hydraulikföretaget Cambi i Gävle blev i förra veckan uppringd av en man från Norden Media. Han undrade om hur deras ”tjänster” fungerade för företaget.

– Jag hade ingen aning om vilka tjänster han talade om. Men han påstod att jag hade godkänt en gratis period på tre månader, och när jag inte sagt upp avtalet i tid så går det automatiskt över till ett bindande avtal på 24 månader. Han fortsatt intensivt och aggressivt med att tala om för mig att det kostar 23 000 kr per bolag.

Mattias kontaktade Svensk Handel och har nu fått organisationen att lägga ut företaget på sin varningslista. Företaget heter Länsdelen Norden AB och har telefonnummer 08-559 23 493 för den som vill ringa och bestrida sina avtal. Här är fler uppgifter om företaget och ilskna kommentarer från småföretagare som känner sig lurade.
 

I och med att företaget hamnat på varningslistan är risken för betalningsanmälningar obefintlig. Om kronofogden mot förmodan skulle kräva betalningsanmärkning kommer UC inte att reagera, eftersom alla företag på varningslistan fitreras bort.