<![CDATA[]]>

”Ett steg i rätt riktning”

Gustaf Brickman

Publicerades: 23 oktober, 2012

Nacka Församling har vunnit en tvist i tingsrätten mot katalogföretaget Letaföretag Sverige AB. Trots att ord stod mot ord valde tingsrätten att gå på församlingens linje.

– Standard har tidigare varit att om du inte kan bevisa att du blivit lurad så måste du betala. Det här är ett steg i rätt riktning, och om det här synsättet kan få fäste i domstolarna så är det ett rejält kliv framåt, kommenterar Driva Egets expert Anders Nyman.

Letaföretag hävdade att församlingen ingått ett avtal om publicering i deras nätkatalog, medan församlingen i sin tur hävdar att de lurades av säljaren som uppgav sig ringa från Eniro.

Nu väljer alltså Tingsrätten att tro på den uppringdes vittnesmål om vad som sagts i den del av samtalet som inte spelades in.

”Då Letaföretag inte har fört någon bevisning om vad som föregått den inspelade delen av telefonsamtalet, att får det anses visat att försäljaren uppgett att denne ringde från Eniro”, skriver tingsrätten.

– Det är så här både jag och justitieministern tycker att lagstiftningen ska tillämpas. Vad som helst kan ju ha sagts innan säljaren sätter på bandspelaren, säger Anders Nyman.