<![CDATA[Daniel Tottle drabbades av fakturaskojarna Nordiska Företag.]]>

Han krävdes på 35 000 kr av blufföretaget Nordiska Företag

Anders Nyman

Publicerades: 14 juli, 2014

När blufföretaget Nordiska Företag ringde Daniel Tottle hänvisade de till en anställd som slutat – och krävde 35 000 kronor för webbannonsering som aldrig skett.

Daniel Tottle är marknadschef på företaget Cint AB. Så här försökte Nordiska Företag blåsa honom i slutet av förra året:

  • 14 november: De ringde och hänvisade till (påhittat) samtal från maj, där David Tottle bestämt att avsluta ett tidigare samarbete. Nu skickade de en bekräftelse på detta och en kontroll att företagsuppgifterna var korrekta, som skulle skrivas under och skickas tillbaka.
  • 25 november: Skickade en faktura på 34 975 kronor på banners för webbannonsering, som alltså aldrig skett.
  • 4 december: Ringde upp för att svara på Daniel Tottles fråga om vem som beställt tjänsten och om det fanns bevis för det. Påstod att en tidigare anställd som slutat året innan beställt tjänsten redan 2012. Påstod också att det papper Daniel Tottle returnerade efter det första samtalet är avtalet.

– De hade verkligen gjort sin hemläxa, säger Daniel Tottle. Hur visste de att den personen slutat? Men eftersom det är jag som gjort alla banners för Cint de senaste tre åren var de lätta att genomskåda.

Han sökte på företagsnamnet på nätet och hittade det på flera varningslistor.

– Till sist fick jag dem att erkänna att de inte har några avtalspapper.

Nordiska Företag gav sig dock inte utan ringde återigen upp och sa att allt var ett missförstånd, och att Cint bara behövde betala en liten del av fakturan.

– Jag lade på luren i örat på dem, och har inte hört något sedan dess.

Driva Eget har utan framgång sökt UPS Media, som ligger bakom varumärket, för en kommentar.