<![CDATA[]]>

Länsdelen stämmer varningslista

Anders Nyman

Publicerades: 12 juli, 2013

Förenade Bolag har blivit stämda i Marknadsdomstolen för att ha satt katalogföretaget Länsdelen AB på sin varningslista. Men Förenade Bolag räds inte en process i Marknadsdomstolen – tvärtom.

Enligt Förenade Bolag är Länsdelen med på varningslistan på grund av att de använt vilseledande försäljningsmetoder under lång tid. Kunder rings upp och uppmanas att förlänga en tidigare avtalsperiod under förespegling att man sedan tidigare skulle ha varit kund, trots att någon sådan inte funnits.

Länsdelen hette tidigare Svenskmedia Öresund och Fallgrens Gruppen. De har lokala sajter för varje län, som till exempel daladelen.se, värmlandsdelen.se och örebrodelen.se.

Ludvig Isacsson som är kommunikationsansvarig på Förenade Bolag säger till Driva Eget att man anser sig ha gott om bevis för Länsdelens metoder.

– Vi räds inte en process i Marknadsdomstolen – tvärtom, säger han.

Förenade Bolags ombud, advokat Daniel Tornberg på advokatfirman MarLaw, tror tvärtom att Länsdelens stämning kan vara positiv för många småföretagare.

– Vi får nu får möjlighet att i detalj prova Länsdelens försäljningsmetoder, säger han.

I stämningen begär Länsdelen anstånd med bevisuppgifter som stöder deras påståenden till dess att Förenade Bolag yttrat sig. Det har Förenade Bolag nu gjort, och Länsdelen har till 26 augusti att i sin tur yttra sig.