<![CDATA[]]>

Säger att de arbetar med myndigheterna

Gustaf Brickman

Publicerades: 19 november, 2012

Skojarnas nya knep är att använda Svenska myndigheters namn för att vinna trovärdighet. Förra veckan berättade vi om mejl som såg ut att komma från Skatteverket, och den här veckan varnar Bolagsverket för telefonsäljare som hävdar att de samarbetar med myndigheten.

Bolagsverket har kontaktats av fler företagare som alla berättar samma historia. Det har blivit uppringda av säljare som försöker sälja på dem produkter de inte vill ha. Men när företagarna säger nej hävdar skojarna att man måste ha tjänsten, annars kommer Bolagsverket att avregistrera firman. De kan också hänvisa till en samarbete med Bolagsverket, men något sådant finns inte.

– Det är inte sant, Bolagsverket arbetar inte på det sättet, förklarar myndigheten på sin webbplats.

Detta är andra gången bara under november månad som en myndighet blivit inblandad i bedragarnas verksamhet. Förra veckan skrev vi om hur Skatteverket angavs som avsändare i bluffmejl som skickas ut till företagare.

Detta kan vara början på en ny trend, så se upp en extra gång om du blir kontaktad av en myndighet och du misstänker att allt inte står rätt till. Har du själv drabbats, berätta om det i kommentatorsfältet nedan eller maila oss på redaktionen!