<![CDATA[]]>

Svensk Handel och Skatteverket samarbetar nu mot blufföretag

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 9 oktober, 2013

Nu har Skatteverket och Svensk Handel Varningslistan inlett ett samarbete mot oseriösa företag som utför fakturabedrägerier.
Svensk Handel kommer löpande lämna information om misstänkta blufföretag.

Fakturaskojare är ett stort problem för många småföretagare. Nu vill både Skatteverket och Svensk Handel Varningslistan öka pressen mot alla bluffande företag.
– Vi vet att många blufföretag är som stora svarta hål utan ordentlig bokföring eller skatteredovisning. Att samarbeta med Skatteverket blir ytterligare ett sätt för oss att snabbt slå ut och försvåra för fakturaskojarna, säger Per Geijer, säkerhetschef på Svensk Handel.

Deras Varningslistan får varje månad in hundratals tips från företagare som drabbats av falska fakturor och bedrägeriförsök. Svensk Handel kommer nu att lämna över underlag så snart det finns indikationer på att nya blufföretag agerar. Även misstänkta företag som ännu inte finns publicerade på Varningslistan kan börja granskas av Skatteverket.

– Det här visar hur viktigt det är att rapportera de bluffar man utsätts för. Anmäl till Svensk Handel och Förenade Bolag som också har en varningslista och ett liknande samarbete. Och glöm inte att varna andra i Driva Egets Facebookgrupp Stoppa fakturaskojarna, säger Anders Nyman, Driva Egets expert på bluffakturor.

Ett hundratals tips har redan lämnats över till Skatteverket och nya tillkommer varje vecka, meddelar Svensk Handel.
 

GILLA OSS! Gilla vår Facebooksida Stoppa fakturaskojarna så får du löpande information om blufföretag.