<![CDATA[]]>

Olyckan hjälpte Anna att starta nytt företag

Caroline Engvall

Publicerades: 16 juli, 2014

En bilolycka höll på att kosta Anna Reynold från Göteborg livet. Istället vände hon krisen till att starta ett nytt eget företag. ”Tacksam att olyckan hjälpte in mig på ett nytt företagarspår”, säger hon.

Reklambyrågrundaren Anna Reynold var stressad. På väg till tåget i en taxi för ännu en resa, ännu ett möte.

Då small det.

– Jag insåg att livet snart var över och jag minns att jag hann tänka ”inte än!”

Taxibilen spann, ställde sig rakt över ett järnvägsspår. Som av ett mirakel fanns en sjuktransport i samma korsning. Ändå var Anna Reynolds första tanke efter olyckan ”Jag kommer att missa tåget och bli sen till mitt möte”.

Innan olyckan levde Anna Reynold sitt liv i 180. Hon drev reklambyrå, pressade sig själv hårt och glömde ofta att njuta av framgången.

– Men när man är så nära att dö förändras man. Jag tänker på olyckan varje dag jag vaknar, vilket faktiskt gör varje dag bättre eftersom jag vet att jag kommer ta till vara på den. Jag ser, bekräftar och värdesätter alla människor jag möter, vilket ger väldigt mycket tillbaka. Dessutom tolererar jag inte skit, inte alls. Jag kan inte låta bli att säga ifrån om någon behandlar andra illa.

Trafikolyckan var nära att kosta Anna livet, men slutade turligt nog ”bara” i en whiplashskada som idag knappt gör sig påmind. Dessutom gav olyckan henne ett helt nytt företagarspår, tack vare att sjukgymnasten som rehabiliterade Anna tipsade henne om att börja med yoga.

– Som före detta division ett-spelare i handboll och van vid tuff fysisk träning märkte jag snabbt att yogan gav mycket större fysisk effekt än jag hade trott, både muskulärt och frigörande för nacke, rygg och rörlighet. Den största effekten handlade dock om att yogan gav balans i mitt stressade liv som egenföretagare och vd för reklambyrån Milk som jag startade 2001, två veckor innan skraporna rasade i USA och hela konjunkturen sjönk.

Tack vare yogan och ett lyckosamt möte med en it-entreprenör, som själv fått hjälp av yoga mot sin uträndhet, drog de tillsammans igång sajten yogobe.com, en hälsoplattform med över 180 videos som guidar till yoga, stretch, avslappning, andningsövningar och råd kring kost och hälsa. Idag har sajten nästan 10 000 medlemmar och vid sidan om sin reklambyrå jobbar Anna Reynold parallellt med sajten i nya bolaget Yogobe.com.

– Passionsdrivet entreprenörskap ger oerhört mycket tillbaka. Jag älskar att arbeta med något jag verkligen tycker om och brinner för, samtidigt som jag vet att sajten påverkar många människors liv till det bättre. Det gör arbetstiden betydelsefull.

För henne blev olyckan ett uppvaknande att inte rusa på för fort i livet.

– Att uppskatta varje dag, vara närvarande och leva i nuet. Och det mesta som händer oss har en orsak, så jag känner stor tacksamhet att olyckan ledde till att vi startade Yogobe.com som hjälper andra att må bra, hitta hälsa och livsbalans.

Artikeln är ett utdrag ur en längre text i Driva Eget nr 1/2014. Prenumerera här.