<![CDATA[]]>

Ny trend: Betalning i mobilen

Ebba Arnborg

Publicerades: 24 september, 2014

Glöm kontanter och kontokort. Nu sker fler och fler betalningar med telefoner visar en ny undersökning. Här är apparna som hjälper dig ta betalt.

Om tio år sker fler betalningar med telefoner än med kontanter, enligt en ny undersökning genomförd av Insight Intelligence.

Det har skett stora attitydförändringar på bara ett år. Även om nästan nio av tio av de tillfrågade hade kontanter på sig just vid intervjutillfället, var det elva procent färre som angav att de använde kontanter en gång i veckan eller oftare jämfört med föregående år.
– Trenden är glasklar. Svenskarnas förtroende och användning av digitala betaltjänster ökar snabbt. Vi står inför en allt snabbare digital utveckling av betalmarknaden, säger Lukas O Berg, VD på Insight Intelligence.

Kort är fortfarande den metod som används mest. Andelen som svarar att de använder kortbetalning varje vecka eller oftare har ökat med fem procentenheter.

Samtidigt har användandet av betal-appar ökat. Andelen som föredrar betal-appar vid betalning till en vän har ökat med 12 procentenheter.

appar_fyrkantHär är 4 appar som hjälper dig att ta betalt:

iZettle
Vill du ta betalt med kort i ditt företag? Med hjälp av appen iZettle kan du koppla en kortläsare till din smart-telefon eller surfplatta, kvitto mejlas till kunden. Du kan även komplettera med kassalådor och kvittoskrivare och följa upp din kortförsäljning.

För iOS och Android. Gratis. Varje korttransaktion kostar mellan 2,75 och 1,5 procent.

Läs mer här!

SEQR
Kassapersonalen väljer SEQR som betalningsmetod och kunden scannar en QR-kod som sitter vid kassan med sin mobiltelefon. Kunden godkänner köpet med sin PIN-kod och betalningen är genomförd, samtidigt får kassan kvittens på att betalningen är genomförd. Det finns möjlighet att lägga in dina rabattkuponger och erbjudanden i appen.

För iOS, Android och Windows Phone 8. Gratis. Varje transaktion kostar, men SEQR erbjuder att halvera dina befintliga transaktionskostnader.

Läs mer här!

Swish
Ditt företag får ett eget Swish-nummer som är direkt kopplat till ett bankkonto. Kunder som är anslutna till Swish anger ditt nummer, belopp och valfritt meddelande i Swish-appen. Pengarna överförs direkt och kommer in på mottagarkontot inom några sekunder. Fungerar mellan Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB, Skandia, Sparbanken Syd, Sparbanken Öresund samt Swedbank och Sparbankerna.

För iOS och Andorid. Appen är gratis, varje bank har egen prissättning för transaktionerna.

Läs mer här!

WyWallet
Med appen WyWallet kan du sälja över nätet, i mobilen, i appar och över sms. I din webbshop flyttas kunden automatiskt till appen för att verifiera köpet och sedan tillbaka och slipper lämna ut kortuppgifter. I butik öppnar kunden appen och bekräftar köpet med sin pinkod.

För iOS och Andorid. Appen är gratis, transaktionskostnaderna varierar.

Läs mer här!