<![CDATA[Foto: Summit AB och Pop Up Truck]]>

De hyr ut möteslokal – i en lastbil!

Maja-Stina Skarstedt

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 30 maj, 2016

Pop up-butiker och -restauranger har du säkert hört talas om. Nu finns även Pop-Up Truck – världens första mötesplats i en lastbil.

Företaget Summit AB har funnits sedan 1998 och har i dag nio arbets- och mötesanläggningar i Stockholm. De tyckte att det behövdes något nytt – och har under våren tillsammans med Pop Up Truck just tagit fram en Pop-Up Truck – en lastbil som kunder kan hyra och ha möten eller konferenser i, var som helst.

– Vi har förklarat krig mot slentrianmässiga, landstingstråkiga one-size-fits-all-möten. Det ska vara inspirerande att mötas och det ska ge resultat, säger de i ett pressmeddelande.

När Driva Eget pratar med Martin Talvlid på Summit säger han att ett par mindre företag har hyrt trucken, och den passar för kunder i alla storlekar, även prismässigt.

– Våra gäster söker hela tiden efter det som är nyskapande och utmanande för att få en kreativitetsboost i sitt möte. Vi vill alltid vara steget före och erbjuda det som man inte visste att man kunde få och det visade vi då vi var bland de första i Stockholm med en workplace community. Det är också därför vi skapar ett nytt sätt att mötas och arbeta med mötestrucken Pop-Up Truck, säger han.

Lastbilen i sig är en ombyggd tio meter lång Scania La 82, på tretton ton, som även ger möjlighet att ta kaffet på terrassen på taket, hålla kundpresentation på den inbyggda 48 tums tv:n och är det vackert väder kan du känna havsbrisen – om du är vid havet förstås – gå rakt genom mötesrummet när långsidorna fälls ned och skapar ett dubbelt så stort rum. Kaffebryggare, rinnande vatten och toalett finns också.

KOMMENTERA! Var har du helst dina möten? När kan du tänka dig en Pop-Up Truck? Tyck till!