<![CDATA[]]>

”Det bästa med företaget är all glädje jag möter”

Camilla Björkman

Publicerades: 28 april, 2011

Bröllopsfotografen Alicia Swedenborg förevigar människor på en av de bästa dagarna i livet. Här berättar hon själv hur det är att driva företag på kärlek!

I varje nummer av tidningen

Driva Eget berättar en företagare om sin stora stolthet – nämligen sitt eget företag. Här är bröllopsfotografen Alicias historia:

”Egentligen skulle jag blivit balettdansös, men efter ett och ett halvt år på Balettakademin skadade jag mig och kunde inte fortsätta. Då tipsade min sjukgymnast om att jag borde fotografera för att få utlopp för min kreativitet. ’Varför inte’, tänkte jag. Så när min granne gifte sig var jag deras bröllopsfotograf – och sedan flöt det bara på.

Det bästa med mitt jobb är all glädje jag möter. Alla är så glada och vackra – bröllopet är ju en av de bästa dagarna i deras liv! Jag älskar att fånga ögonblick och känslor mellan människor, och jag är stolt över att vara med på en sådan stor dag i deras liv. Det är en ära, att få vara med och dokumentera något som deras barn och barnbarn ska titta på i framtiden.

Att marknadsföra sig har inte varit så svårt. Blivande brudar är bra på att surfa runt, och jag har jobbat mycket på att hamna högt upp i Googles träfflista. Annars lägger jag inga pengar på marknadsföring – den bästa reklamen är nöjda kunder.

Däremot avskyr jag allt administrativt som krävs för att driva företag. Men jag har lärt mig att ta in professionell hjälp. Då kan jag gå och fota två bröllop till i stället för att slita med bokföringen.

Firman går bra – jag har kunnat dubbla priserna varje år sedan jag startade. Dels har jag blivit bättre, dels har jag kunnat utveckla min stil och mitt varumärke.  Jag är nog ganska dyr, men de flesta som kommer till mig gör det för att de vill ha just mig. Sen är jag väldigt engagerad och jobbar hårt för att det ska bli riktigt bra.

Själv är jag inte gift, men jag och min sambo har varit tillsammans i sju år så det börjar väl bli dags!”

Alicia Swedenborg, bröllopsfotograf.