<![CDATA[Katarina Dahlquist Foto& Illustration: Katarina Dahlquist]]>

Så hittar kunder från hela världen Katarinas konst

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 7 september, 2015

Varje vecka berättar en av Driva Egets läsare om sig och sitt företag. Först ut i ”Veckans företagare” är konstnären och illustratören Katarina Dahlquist.

Vem är du?
Jag heter Katarina Dahlquist, är 36 år och driver företaget KD Illustration & Design på heltid, där jag arbetar som konstnär, illustratör och designer. Jag har min bas i Helsingborg men arbetar med uppdragsgivare från olika delar av Sverige och världen.

Du har byggt ditt företag kring ditt intresse, berätta:
Jag har ritat och målat sedan jag var riktigt liten. Jag startade mitt företag KD Illustration & Design för nästan exakt 10 år sedan, 2005. Det var i samband med att jag fick en förfrågan om jag ville göra illustrationer till en barnbok och sedan har det rullat på. På senare år har jag utökat verksamheten lite och arbetar nu också som konstnär och säljer mina tavlor och prints via min nyöppnade konstbutik på webben.

Vad gjorde du tidigare?
Jag pluggade först i Västerås och Stockholm innan jag flyttade hit Helsingborg och jobbade extra som datorförsäljare och började på Lunds universitets författarskola. Det var på författarskolan som jag började knyta kontakter inom illustrations- och bokbranschen.

Hur har du arbetat med marknadsföring?
I början var det ”mun till mun” och så gjorde jag en hemsida, tog kontakt med eventuella kunder via mejl och visade arbetsprover. Men jag har aldrig satt ut annonser. Nu när jag startat min konstbutik har jag för första gången gjort flyers som jag delar ut. 

Hur fick du kunder från olika delar av Sverige och världen?
De utländska bokförlagen och författarna har hittat mig via Illustratörscentrum där jag är medlem eller via min egen hemsida. Mina tavlor och prints når ut till folk över hela världen via Instagram och Facebook.

Vad har du för framtidsplaner?
Jag vill utöka min verksamhet ännu mer och någon gång i framtiden önskar jag att jag kan ställa ut alla mina tavlor och prints på ett eget galleri.

 

Vet du en småföretagare som borde vara med i ”Veckans företagare”? Läs då detta: Vi vill berätta om just dig