Så halverar du bredbandskostnaden

Redaktionen

Publicerades: 14 januari, 2009

Om du är småföretagare riskerar du att få betalat dubbelt så mycket för ett abonnemang på bredbandet eller mobilen jämfört med om du är privatperson. Läs här om hur du gör för att undvika det.

Bredbandsbolaget tar 599 kr i månaden för bredband med 24 Mbit/sekund för företagare. Samma bredband kostar 349 kr i månaden för privatpersoner, och då ingår det nu dessutom en massa som inte finns i företagsabonnemanget - två fria månader, säkerhetspaket, 10 GB-box. . . Detta startpaket sägs vara värt 2 999 kr. Därmed är företagsabonnemanget mer än dubbelt så dyrt.

När man frågar vad skillnaden är får man ett luddigt svar om att servicen ska vara bättre. På vilket sätt den var bättre sägs det inget om.

I Driva Egets första nummer ger en läsare med ett enmansföretag detta tips om hur en företagare kan köpa till det lägre priset: 

– Teckna abonnemanget på dig privat och ange ditt företagsnamn som c/o-adress. Det var inga problem på Bredbandsbolaget och inte heller på Tele2 där jag tecknat mobilabonnemang till privatpersonspris. Det lär heller inte vara något problem med att ta upp detta som kostnad i bokföringen.

Även abonnemang på mobiltelefoner och mobilt bredband har mycket högre företagspris än samma abonnemang för privatpersoner. Då kan också metoden ovan användas för att sänka kostnaden.

Hitta billigaste bredbandet här.