<![CDATA[]]>

Nytt förslag till 3:12-regler

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 20 augusti, 2013

I går lade FAR, revisorernas branschorganisation med generalsekreterare Dan Brännström, fram ett förslag till nya 3:12-regler till regeringen. Det är bråttom, snart kommer regeringens slutgiltiga förslag som ska med i höstbudgeten.

Dagens Industri skriver i dag om hur FAR, branschorganisationen för revisorer, redovisningskonsulter och rådgivare, har tagit fram ett förslag till nya 3:12-regler.

Som Driva Eget har skrivit om tidigare har kritiken varit massiv efter regeringens eget förslag.
”Detta borde bli droppen för att avskaffa 3:12-reglerna”, skrev bland annat Driva Egets ansvarige utgivare Anders Andersson i våras.

Regeringens förslag på minst fyra procent ägande för att nyttja den förmånliga beskattningsregeln har upprört bland andra FAR:
– Det är orimligt att det ska vara så stor skillnad i beskattning om du ligger över eller under tröskeln på fyra procents ägande, säger FAR:s generalsekreterare Dan Brännström till DI.

I FAR:s förslag finns nu ett tillägg som gör att de med ägande under fyra procent också ska få nyttja den gynnsamma beskattningen, men utdelning ska bara få ske till ett belopp om högst två gånger av delägarens årslön.

– Förslaget tillgodoser det politiska kravet att det ska vara rimliga proportioner mellan lön och utdelning. Tröskeleffekterna blir samtidigt betydligt mindre och risken för styckning av företag minskar, säger Brännström till DI.

LÄS OCKSÅ: