<![CDATA[]]>

Småföretagare måste betala dubbla avgifter till Radiotjänst

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 23 maj, 2013

Har du en företagsdator med internetuppkoppling? Då ska du betala avgift till Radiotjänst, trots att du redan betalar en avgift...

Har du en företagsdator med internetuppkoppling? Då ska du betala avgift till Radiotjänst, trots att du redan betalar en avgift som privatperson.
Så säger lagen – men det finns sätt att undvika dubbel betalning.

Många privatpersoner var upprörda i början av året när Radiotjänst gick ut hårdare med reglerna för tv-avgift. Folk med surfplatta och dator med internetuppkoppling blev kontaktade – och nya licensbetalare.

Som egenföretagare har du det extra hårt – du måste dels betala för din företagsdator, dels för tv eller annan dator i hemmet.
”Ett skämt”, tycker Driva Egets läsare.

Om du vill undvika dubbel avgift kan du ”plombera” din utrustning. Du kan till exempel be din internetleverantör att blockera tv-sändningar till datorn och sedan skicka in ett intyg om blockering till Radiotjänst.

Driva Eget har sökt kommunikationsansvarige på Radiotjänst utan resultat, men till Computer Sweden sa Radiotjänsts vd Carl-Gustav Johansson tidigare i år:
– Vi kommer inte åka runt och kontrollera. Vi litar på människor och i synnerhet företagen. De har knappast köpt datorer för att de anställda ska se på tv.

KOMMENTERA! Har du skickat in intyg? Eller betalar du dubbla avgifter? Kommentera nedan!