<![CDATA[Mimbly som utvecklat en lösning till tvättmaskiner som kan spara miljontals liter vatten årligen är nominerade i Venture Cup. ]]>

Morgondagens entreprenörer satsar på AI och hållbart

Samuel Karlsson

Publicerades: 4 maj, 2017

Venture Cup är en tävling för morgondagens entreprenörer och under våren har de fått totalt 400 bidrag. Av dem har nu 47 valts ut att gå vidare till regionfinaler. De allra flesta bidragen satsar på AI och hållbart samhälle.

Venture Cups tävling vänder sig till företag i ett tidigt skede som är i behov av feedback, nätverk och pengar för att utveckla sin verksamhet.

De nominerade bidragen är nu aktuella till priser vid regionfinalerna i Skellefteå, Stockholm, Göteborg och Malmö.

— Många av de nominerade idéerna vill bidra till ett mer hållbart samhälle, både socialt, ekonomisk och miljömässigt. En växande trend är nya produkter och tjänster baserat på de senaste framstegen inom artificiell intelligens. Vi människor vill förbättra oss själva, våra växter, våra transporter och relationen till våra husdjur. För att uppnå detta satsar allt fler entreprenörer på teknik som gör det möjligt att koppla upp oss via sensorer och utnyttja fördelar med maskinellt lärande, En röd tråd går att urskilja bland de 47 nominerade tävlingsbidragen, säger Trond Bugge, framtidsstrateg hos Kairos Future och del av Venture Cups jury.

På regionfinalerna koras vinnare till priserna: Top tech, Student Superstart, Impact Maker samt Game changer och varje pris är värt 50 000 kronor. Alla regionala vinnare kvalificerar sig även vidare till Venture Cups sverigefinal den 21 september i Lund.

Venture Cup är en ideell organisation och öppen för alla som vill testa sina affärsidéer. Varje år doneras 1, 3 miljoner kronor till kreativa idéer med långsiktig hållbar tillväxt och verifierad efterfrågan från kunder. Venture Cup stöds av alla de stora universiteten i Sverige och drivs i partnerskap med den privata och offentliga sektorn.