S vill ge mikrolån till småföretagare

Camilla Björkman

Publicerades: 25 augusti, 2010

Socialdemokraterna i Stockholm vill nu införa mikrolån från staden, för att göra det möjligt för fler att starta företag. Mest lån ska gå till folk i utsatta områden. Det lovar nu S-ledaren Carin Jämtin.

Segregationen i Stockholm måste minskas! Det menar Carin Jämtin, Socialdemokraternas oppositionsborgarråd i Stockholms stad. idag i DN pratar hon om vikten av att minska klasskillnaderna, bland annat genom att bygga 50 000 nya bostäder i Stockholmsregionen under nästa mandatperiod. Dessutom vill Socialdemokraterna satsa på Komvux.

Satsningen innefattar också småföretagarna. För att minska klasskillnaderna vill Socialdemokraterna få fler nya företag – genom att göra det lättare att låna.

– Vi vill titta på om staden kan gå i borgen för mikrolån, speciellt riktade till de områden där det saknas jobb och där det bor många nya svenskar, säger Carin Jämtin.

Mikrolånen ska ligga på 50 000-100 000 kr och gå till småföretagare som har svårt att få vanliga banklån. Det kan särskilt röra sig om företagare i ytterstaden. Mikrolånen tecknas i ett traditionellt finansiellt institut och staden går in som borgenär.