Investmentbolag startas av 100 unga entreprenörer – bland ägarna flera företagsprofiler

Josefin Wallin

Publicerades: 16 juni, 2022
Foto av: YEoS Ventures

YEoS Ventures investerar i nya företag och entreprenörer med tillväxtpotential. Bakom det nya investmentbolaget finns nätverket Young Entrepreneurs of Sweden. Som nu samlat 100 av sina medlemmar och alumner. Vilka nu står redo att investera i spännande företag och människor. Dessutom finns flera framstående företagsprofiler bland ägarna – spana in!

Young Entrepreneurs of Sweden, YEoS, är Sveriges ledande nätverk för unga entreprenörer. Nu samlar nya YEoS Ventures över hundra av dessa entreprenörer som består av såväl medlemmar som alumner i ett nytt investmentbolag. Därmed bildas ett investmentbolag med styrkan av det sammanslutna nätverket. Vilket med kapital och erfarenhet ska investera i onoterade bolag. Här vill man investera och öppna nya dörrar för fler möjligheter till tillväxt.

– Våra 100 ägare är själva bolagsbyggare med stor förståelse för den resa en grundargrupp går igenom. Det gör att vi kan bidra med mer än pengar, och att vi tillför något unikt i en tid då alla verkar starta investeringsbolag, säger Daniel Marklund, styrelseordförande och en utav initiativtagarna till YEoS Ventures.

Läs också: På jakt efter kapital? Det här letar investerarna efter

Vilka namn kan man hitta på ägarlistan?

Vilka är då namnen på ägarlistan? I första rundan har man nu samlat 10 miljoner i kassan och 100 investerare. Här återfinns namn du säkert känner igen?

Bland annat:

  • Andreas Wilhelmsson, VD Ljusgårda
  • Catrine Rudbäck Sageryd, VD Mekina
  • Gustaf Oscarson, VD Driva Eget
  • Jacob Rudbäck Sageryd, VD Yepstr
  • Martina Klingvall, grundare Telness

Martina Klingvall har även gästat podden Ordinary People who do Badass Things. Där Gustaf Oscarson (VD Driva Eget, entreprenör och författare) är programledaren som också återfinns på ägarlistan. Avsnittet med Martina är dedikerat dig som älskar modiga entreprenörer som vågar utmana. Lyssna, för sjutton!

I Ordinary People who do Badass Things berättar Sveriges främsta entreprenörer hur de gått från vanliga liv till att skapa landets häftigaste företag och varumärken.

Vad vill YEoS Ventures investera i?

YEoS Ventures vill investera i företag och entreprenörer med en god tillväxtpotential och som befinner sig i ett tidigt skede. Utöver detta vill man vara ett bollplank för företagande och hur man kan jobba med fortsatt kapitalanskaffning. För att söka en investering här ser man gärna att du är under 35 år, har en skalbar affärsmodell och som sagt, potential för tillväxt.

Hur fungerar det då? Här hittar ägarna sina egna case, vilket de sedan presenterar för övriga. Investmentbolaget bildades i mars 2022. Man har däremot redan tagit tre investeringsbeslut. Vilket tillsammans handlar om totalt en miljon kronor, men mer är på gång.

– Det är roligt att intresset för oss är stort och att vi redan kunnat börja investera, vi kommer att offentliggöra dessa investeringar löpande när de formellt är klara. Vår hållning är att en investering från Yeos Ventures ska komma med ett större värde än pengarna. Vi kommer att kunna öppna dörrar tack vare våra delägares branschkunskap och kontaktnät, säger Daniel Marklund.

Om Yeos Ventures

YEoS Ventures investerar i företag och entreprenörer i Sverige. Vilka bedöms ha en affärsmodell med god tillväxtpotential. För att bli delägare i YEoS Ventures måste du vara medlem eller alumn i nätverket YEoS. Investeringarna däremot? De kan sökas av alla.

Läs mer: https://yeos.se/ventures/