<![CDATA[]]>

Sänk skatten i mellandagarna

Anders Andersson

Publicerades: 25 december, 2013

Vi på Driva Eget vill gärna önska alla våra webbesökare ett gott slut på 2013 och ett gott nytt 2014. Det gör vi med skatteråd som kan sänka skatten. Kolla här så att du inte missar något. Gör det nu. Du är redan sent ute.

Precis som inför alla årsskiften finns det skattepengar att spara på att se över sin ekonomi nu mot slutet av året.

Vi har gett nya råd kring detta de senaste två veckorna. Här är en sammanfattning av dem som ännu är aktuella. Men nu är det mycket bråttom. Kolla vilka av dessa råd som du kan använda dig av – och agera direkt om du är berörd. Det kan bli en lönande mellandagsaktivitet.

  • För dig som har aktiebolag kan det vara dags att ger dig själv löneförhöjning innan året är slut, för att komma över en viss lönenivå. Detta kan krävas som krävs för att ditt bolag ska kunna utnyttja 3:12-reglernas löneregel, som nu förbättrats för många. Se i vår kalkyl hur regeln slår för dig och ditt bolag. Mer hjälp HÄR.
  • En liten investering så här på årets sista dagar kan sänka företagets vinst och därmed skjuta skatten på framtiden. Mer hjälp HÄR.
  • Bestäm nu hur stor inkomst du ska ha i din firma för 2013. Mer hjälp HÄR.
  • Tjäna på att ge decemberlön till dig eller någon som fyllt minst 66 under 2013. Mer hjälp HÄR.
  • Har du gamla bostadsuppskov för en privatbostad kan du tjäna på att snabbt begära omprövning en gammal deklaration. Mer hjälp HÄR.
  • En sista aktieaffär innan året är slut kan sänka din skatt. Det är dagen när affären görs och inte när du får pengarna som är avgörande för när affären ska deklareras. Mer hjälp HÄR.