<![CDATA[]]>

Satsa på hälsa, IT och miljö

Gustaf Brickman

Publicerades: 24 juni, 2009

Framtidens affärsidéer finns i främst tre branscher – IT, miljö och hälsa. Tre experter inom dessa områden hjälper dig att hitta idéer i nya numret av Driva Eget. En av dem är hälsoexperten Fredrik Paulún.

Affärsidéer är temat i Driva Eget nr 3/2009. På tio sidor får du hjälpa att hitta nya affärsidéer – hur du ska tänka kreativt och hur du går från idé till verksamhet på bara tre dygn. Driva Eget går också på djupet i tre framtidsämnen – IT, miljö och hälsa:

  1. Inom IT handlar det om att förbereda sig för den nya datarevolutionen. Tänk efter vilka möjligheter som finns när man snart kan sätta datachip i det mesta omkring oss.
  2. Miljöidéerna går främst ut på att försöka hitta energisnåla lösningar, och då är hela världen en enda marknad.
  3. Nyttig mat, näringsrika drycker och moderna träningsredskap hör framtiden till. Hälsotrenden drar fram över världen.

–  Hälsa får en allt större målgrupp, och det finns fortfarande jättemycket som kan göras på den här marknaden, säger Fredrik Paulún, som är författare och Sveriges mest kända näringsfysiolog.

–  De som upptäcker fördelarna med att leva nyttigt, fortsätter leva nyttigt. Utmaningen är att fånga in de som ännu inte är frälsta. Människor vill ha det enkelt, på alla plan. Och de vill inte bara äta nyttigt, utan också träna bra och sova ordentligt, säger han.

Detta öppnar vägar för många spännande affärsidéer – mat och dryck som kan ersätta en hel måltid, specialbutiker för nyttig mat, nya former av gym i hemmiljö, nya träningsredskap. . . 

Här är de tio bästa idéerna.