Draknästet säsong 3 – nu kan du också söka!

Josefin Wallin

Uppdaterades: 16 februari, 2023
Publicerades: 17 februari, 2023
Foto av: Karl Nordlund/SVT

Japp! Ännu finns det chans att just du ska få pitcha din affärsidé framför några av Sveriges tyngsta investerare. Detta i säsong 3 av Draknästet som strax börjar spelas in. Ser vi dig i rutan?

Anmälan Draknästet säsong 3

Anmälan till Draknästet säsong 3 är officiellt öppen. Det innebär att nu kan unga idéer, annalkande affärsideér, företag med tillväxtpotential och start-ups med nya spännande ideér verkligen ta sin chans. En chans att få kapital och engagemang från några av Sveriges absolut tyngsta investerare. Och det är väl klart att du vill?

Ansök senast 3 mars: Här kan du ansöka till Draknästet säsong 3

Vad händer när du ansökt?

Efter att du fyllt i intresseanmälan så kommer du få ett mer gediget formulär inom kort. Detta ska du då ha mottagit under februari och har du inte det? Då menar man att du kan betraktas som att du inte har tagit dig vidare. Har du däremot tagit dig vidare kan det gå riktigt snabbt.

Läs: Så många miljoner investerade drakarna i Draknästet – dessa 10 bolag fick mest!

– De ringde tidigt på morgonen och vi blev naturligtvis superglada av att få höra att vi var ett av bolagen i Draknästet. Direkt efter telefonsamtalet insåg vi däremot att det endast var några veckor kvar till inspelning. Vilket är ganska ont om tid. Vi började därför genast dra igång med att skrapa ihop en pitch, berättar Josephine Daly Tempelaar för Driva Eget. En av grundarna bakom företaget Rawstraw som fick pitcha framför drakarna tidigare säsong.

Läs: Bakom kulisserna i Draknästet – drakfavoriten Rawstraw berättar

Isabella Sääf som driver bolaget Dirty Issue blev taggad i ett inlägg på LinkedIn med information om programserien Draknästet.

– Det var en ”no brainer”. Det var självklart för mig att söka för att få chansen att pitcha mitt bolag för drakarna. Jag skickade in min ansökan samma dag, säger hon. Isabella kom även vidare och fick pitcha, vilket den som följer serien kanske också minns.

Läs: Dirty Issue är ren framgång – bakom kulisserna i Draknästet

DRAKNÄSTET: Är du entreprenör och behöver kapital till din affärsidé, tjänst eller produkt – sök till nästa säsong av Draknästet och ta chansen att få pitcha din idé för en panel av framgångsrika investerare, beredda att satsa sina pengar på de bästa idéerna och på dig som person! Draknästet baseras på ett internationellt tv-format och produceras av ITV Studios för SVT. Inspelning sker i mars/april 2023 i Stockholm.

Du måste kunna redovisa god research och marknadsanalys för din affärsidé. Din affärsidé, som kan vara en produkt eller en tjänst, bör vara patentsökt, patenterad eller mönsterskyddad vid programmets inspelningsstart.

Källa: SVT

Läs: Nyfiken på historierna efter Draknästet? Så använde bolagen kapitalet